vrijdag 29 november 2013

tuin gebeuren.

Vandaag eindelijk een aanhangwagen vol paardenmest gehaald bij de boer aan de overkant.  Mooie oude mest. De kar staat al bij groentetuin, als het niet meer regent kan ik het uitspreiden over de bakken en het zaakje afdekken met stro. De buurtjes kwamen even langs om te overleggen over een nieuwe heg  en schutting op de erfafscheiding. Afgelopen voorjaar is het eerste stuk vernieuwd, nu moet het achterste gedeelte nog gedaan worden. Om niet een lange houten scheiding te krijgen , wisselen we schutting en heg af. Om en om schutting, rode beuk, schutting, liguster. De liguster is voor ons niet meer zichtbaar die grenst aan ons bosje. Als de heg gepoot is kan ik een plek verzinnen voor de kas en ook de groentetuin uitbreiden.
Volgende week hoef ik alleen de woensdag maar te werken, dan zullen we de tuin opruimen, er ligt her en der nogal wat rommel . Zelfs de tuinsetjes moeten nog schoon en onderdak, k ben er laat mee van t jaar. De pipowagen is wel al closed for the season, het beddengoed, gordijnen, zelfs het matras heb ik in huis gehaald. Alles schoon en fris weggelegd voor volgend jaar.

Onze kippen leggen al een paar dagen geen eieren meer. Kregen we de afgelopen tijd elke dag nog 2 eitjes, nu niets, nada, nothing . De hokken eens geïnspecteerd en daar zag ik warempel een mooi holletje onder de zijkant van het hok door . Ha, rovers-dieven-inbrekers-steeldieven ! Met zand en keien het gat dicht dichtgemaakt en de kippen bemoedigd om vooral weer veel eieren te leggen.

Ben wel benieuwd wie de dieven zijn. Ratten of marters ??


5 opmerkingen:

 1. Wat een verassing, een dief. ben benieuwt of de kippen weer eitjes gaan leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maak het gat goed dicht en strooi een laagje lichtgekleurd zand rond de ingang van het gat: je kunt dan aan de sporen vaak wel zien welk dier er achter jullie eieren aanzit.
  Succes met het kalmeren van de kipjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee! Als het niet meer regent zal ik wat zand strooien.Dank voor de tip.

   Verwijderen
 3. Gelukkig, alleen de eieren maar en geen vossenoverval. Evengoed zonde...
  groet

  BeantwoordenVerwijderen