zondag 2 februari 2014

wintersoep en lentegevoel

Hierbij het recept voor de pastinaaksoep. Ik kreeg het recept bij de biokraam. Het is een recept van Gijs Philip van Schaik, die met dit recept de Soep'n Wedstrijd van dagblad vh Noorden won. Zeer terecht :) De soep is zalig, zacht, en lieflijk zoet.

pastinaaksoep met prei

3 el olijfolie
2 eetl roomboter
1 ui
3 wortels
1 teen knoflook ( ik heb er 2 doorgedaan)
1 stengel bleekselderij
4 pastinaken
1 aardappel
2 dl room
1 prei ( zonder groen)
1 liter groente bouillon

Snij de ui, wortel, knoflook en bleekselderij in kleine stukjes en smoor deze in de olijfolie en 1 eetl roomboter, ongeveer 10 minuten op laag vuur. Pastinaken en aardappel schillen en in dobbelstenen gesneden erbij. Vuur hoger en even meebakken. Bouillon erbij, aan de kook brengen en op laag vuur in 20 minuutjes gaar koken.  Room erbij en even met de staafmixer erdoor. Eventueel wat peper en zout .Prei in dunne ringetjes snijden, karamaliseren in 1 eetl. roomboter en op de soep serveren met zwarte peper uit de molen. Grote heerlijkheid.

Deze dappere dokus trof ik in de groentetuin, puur lente gevoel :)


liefs grandma



6 opmerkingen:

  1. Leuk! Ik vond gisteren binnen ook een lieveheersbeestje, mijn lentekriebels zijn daardoor ook weer een beetje opgestart!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm klinkt heerlijk.
    Ik zou bijna naar de winkel rennen voor pastinaak :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Pastinaak heeft wel een apart smaakje he.

      Verwijderen