dinsdag 29 april 2014

dinsdag

Het is weer lekker druk hier.  Huis poetsen, werken, tuinieren, oppassen en koken en bakken.
Ik bakte zondag  havermout koekjes met banaan, zo fijn.

2 rijpe bananen
100 gram havermout
geraspte kokos
rozijntjes
evt wat honing of agave siroop ( niet echt nodig maar wel lekker zoet )

Oven voorverwarmen op 180 graden
Banaan fijn prakken zodat het wat slijmerig wordt, havermout er door. Goed roeren, dan toevoegen wat je lekker vindt, ik deed alleen gewelde rozijntjes en kokos erdoor. Vorm kleine koekjes van het deeg en leg deze op bakpapier op een bakplaat. 15 minuutjes bakken en klaar. Afkoelen en opeten.

Het is druk met de beestenboel, de mini konijntjes huppelen door het hok en de kuikentjes krijgen al veertjes :0 de hokken verschoon ik vaak, vooral bij de konijntjes ben ik bang voor een maden-kontje. Ik geef niet teveel groenvoer en verschoon om de dag het hok, dat moet goed komen.

In de moestuin groeien tuinbonen, sla, aardappelen, een paar bietjes en worteltjes, de uien doen het goed en de knoflook die ik in november pootte ziet er ook goed uit. De aardbeienplanten zitten in de bloei, de appelbomen hebben prachtig veel bloesem en de frambozen lijken zich over de gehele tuin te hebben verspreid ( in het najaar zal ik ze uitgraven en in het bos zetten) .We eten rabarber, wat sla met verse kruiden , bloemetjes van de paarse dovenetel en het blad van de Oost Indische kers . Er is zoveel heerlijkheid te vinden.

Vorige week bestelde ik mijn eigenste eierstempeltje. Met Kleinfarmhuus erop natuurlijk.



Kater Guus hebben we al diverse keren uit de bosjes moeten halen, hij glipt gewoon de deur uit wanneer hij maar de kans krijgt. Nog een paar dagen geduld en dan mag ie weer naar buiten....hoop ik, hij is niet te houden in huis.

Oh ja , hier het weekmenu.

Maandag          gemixte bonen, prei ( diepvries), tomaat en kip
dinsdag             broccoli, kaas en rösti
woensdag         stamppot snijbonen en rookworst
donderdag        pasta dag
vrijdag              nog geen idee, misschien zitten we dan op Ameland :)
zaterdag           zelfgemaakte friet met mayonaise en een salade.
zondag             restjes.

liefs grandma





15 opmerkingen:

  1. Wat weer een gezellig logje.
    Die havermoutkoekjes kan ik best eens proberen, alle ingrediënten heb ik in huis.
    Je weekmenu klinkt lekker, daar zitten wel ideeën voor me bij :-)
    En die stempel is helemaal super!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gezellig blogje weer Grandma. Lekker recept, dat ga ik uitproberen. Leuk zo'n stempel voor de eitjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat leuk dat stempeltje, waar bestel je die? het is dan een leuk kadootje voor mijn dochter, die heel veel kipjes heeft, alles eigen fok. gezina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had het stempeltje besteld bij kantootstempels.nl maar er zijn veel meer sites waar je ze kunt bestellen. www.modico.nl heeft stempeltjes met bv kipjes erop die zijn wel dan wel duurder .

      Verwijderen
    2. dank je wel, ik zal eens snuffelen. gezina

      Verwijderen
  4. Dat lijken me snel-klaar-koekjes. Ik ga ze proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk dat stempeltje!
    Ik bak ook regelmatig havermoutkoekjes maar dan zonder banaan....

    Je vroeg me hoe ik slasoep maak?
    Ik maak eerst een kippebouillon....
    Nog nodig : ajuin, prei (2 preiwitten), aardappelen (4 stuks) en natuurlijk sla.
    In het originele recept nemen ze ijsbergsla maar ik had nu teveel kropsla dus
    nam ik dat. Ik laat de ui stoven in een beetje olie of boter ...daarna doe ik
    er de kippebouillon bij en laat ik de aardappelen en de prei in meekoken....
    pas op het laatste gaat de sla er bij....Ik doe er nog een potje boursin cuisine
    bij en daarna wordt de soep gemixt.....(er mag room bij maar dat deed ik
    maar niet ;) Je krijgt een mooie groene soep met kleine donkergroene spikkeltjes in ....Superlekker!
    liefs en fijne avond!
    Ps. ik heb nog even iets gewijzigd aan mijn logje vandaag....Had een fout
    gemaakt....Zag dat ik getypt had dat dit wasmiddel was voor bonte was maar
    het is wasmiddel voor de witte was omdat soda een licht blekende werking
    heeft. Voor de bonte was mag er geen soda bij .... Morgen ga ik het andere maken voor de bonte was....sorry om je op het
    verkeerde been te zetten....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor het recept dat klinkt heel lekker.

      Ik zal zowel het wasmiddel voor witte en bonte was maken om dat uit te proberen. Zelf maakte ik wasmiddel van olijfzeep ( meestal met een geurtje) maar na een poosje lijkt de was wat grauw te worden en grijp ik weer naar de eco wasmiddelen uit de winkel.

      bedankt voor het delen :)

      Verwijderen
  6. Ik was net op zoek naar een makkelijk receptje voor havermoutkoekjes :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zag een filmpje op you tube waar een vrouwtje er zelfs pindakaas door deed! http://www.optimavita.nl/voeding/gezonde-koekjes-met-havermout-en-banaan/ . Anderen doen er eiwitten door of fruit of ..chocola :)

      Verwijderen
  7. Wat een gezellig blogje is dit geworden :)

    BeantwoordenVerwijderen