zaterdag 10 mei 2014

Aardbeiensaus met rabarber en werk aan de winkel

Gisteren kocht ik op de markt aardbeien, als voorproefje op die uit eigen tuin. Laatstgenoemde zijn vele malen lekkerder :) Vandaag wilde ik daar aardbeien/rabarberjam van maken. De rabarber in de tuin had een aantal polsdikke stengels die vind ik dan niet zo lekker om compote van te maken maar voor de jam zijn ze prima geschikt. Terwijl er een pan vol heerlijkheid op het gas stond ging ik op zoek naar de marmello ( http://www.marmello.nl/ ) . Ik wist zeker dat ik nog een aantal zakjes had...ergens...not. De jam werd zonder marmello niet dik maar bleef enigszins vloeibaar, een heerlijk saus zeg maar. Potjes gesteriliseerd, saus erin en de eerste 5 potjes " voorraad 2014 " zijn een feit :)



Vandaag kwam onze tuinman. Samen met de buren werden er nog drie schuttingen geplaatst wat de tuinen iets meer besloten maakt. Grandpa zaagde de laatste hoge conifeer om, beetje jammer maar de boom zag er bruin en doods uit. Op de lege plek wil graag een plantenkas ( vanavond bestellen voor moederdag ! )
De pompoen- en courgetteplanten gingen vandaag ook de grond in.

Nu moet ik echt wat aan het huishouden gaan doen, als er buiten zoveel te doen is blijft het " huushol'n " vaak liggen he.

fijn weekend, liefs grandma





7 opmerkingen: