zondag 11 mei 2014

Rabarbertaart voor moederdag

Alle  moeders een fijne moederdag.!

Vandaag maakte ik een heerlijk rabarbertaart. Het recept stond in mijn landleven-agenda.

Vet een springvorm in. Meng 250 gr gewassen en in grove stukken gesneden rabarber met 50 gr suiker en verdeel dit over de taartvorm. Zeef 150 gr bloem, 1,5 thl bakpoeder ( ik gebruik baking soda) en een snuf zout boven een kom. Meng in een andere kom met een mixer 100 gr zachte boter met 100 gr suiker tot een bleek geheel. Voeg 0,5 thl sinaasappelrasp en 1 eetl sinaasappelsap toe. Voeg, terwijl u blijft kloppen een voor een de twee eieren toe. Voeg nu in 3 keer de droge bestanddelen toe en als laatste 125 ml zure room. Giet dit beslag over de rabarber en strijk het beslag met een lepel glad. Bak de taart in een op 175 graden voorverwarmde oven in ongeveer een uur gaar .
Laat de taart 10 minuten afkoelen en draai hem dan om op een bord.

Ik kon nergens de bodem van mijn springvorm vinden ( tijd voor een grote opruiming , k ben van alles kwijt ) dus maakte ik de taart gewoon in een ovenschaal.

nice



met slagroom en een aardbeitje



Gisteravond gingen grandpa en ik naar de bioscoop en zagen daar de film 'de 100-jarige man die uit het raam klom en verdween'  een echte aanrader !

liefs grandma


7 opmerkingen:

  1. Die taart ziet er erg lekker uit.
    Ik wens jou ook een hele fijne Moederdag :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er wederom heerlijk uit. Mijn rabarberplant is wel groter dan vorig jaar, maar helaas nog niet in optimale staat om ook zoiets lekkers te fabrieken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Duurt even voordat ze aanslaan he Komt vanzelf hoor :)

      Verwijderen
  3. Mooi die taart! Leuk dat je grote stukken rabarber hebt gebruikt, zo is het nog te herkennen. Ik maak meestal cakebeslag, waar ik kleingesneden rabarber met wat suiker overheen leg. Maar dit ga ik vlg keer proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Succes! Rabarbercake lijkt me ook heel lekker ;)

    BeantwoordenVerwijderen