donderdag 15 mei 2014

Soapserie 2, Konijnengein en dingen van alledag

De kleine konijntjes groeien als de spreekwoordelijke kool. Nu de oudste kleintjes in het achterhuis bivakkeren merk ik hoe ze een band opbouwen met ons. Ze reageren op het openen en sluiten van de achterdeur, voor ze eten krijgen roep ik een paar keer " he he he konijntjes" wat me de aandacht van vier kleine belhamels oplevert :) ( de ene die bij vader zat heb ik weer verenigd met zijn broertjes en zusjes )
De witte is een waar lefgrozertje , staat het hokje open dan is hij degene die op onderzoek uitgaat. Op dit moment zie vanuit mijn ooghoeken een kleine witte tornado door de kamer razen , prachtig. Het nadeel is dat hij nogal rommelt , met zijn pluizige vachtje houdt hij heel wat zaagsel vast, je kan hem door het hele huis nasporen, overal ligt zaagsel en af en toe een verdwaald keuteltje.

De kleintjes in het buitenhok hebben onderhand ook een vachtje en een dezer dagen zullen hun oogjes opengaan.Afgelopen week was ik even bij de dierenwinkel om voer in te slaan. De eigenaar vroeg wat voor soort konijntjes het waren. " Gewoon leuke ", zei ik. De beste man wilde wel een aantal overnemen als ze oud genoeg zijn. Mocht ik het niet over mijn hart kunnen krijgen om ze te slachten dan hebben we in elk geval een adresje. Van het eerste nestje zijn al drie konijntje gereserveerd. Van het tweede nest zullen we een aantal voor eigen gebruik houden, tenminste dat is het plan én de eigenlijke reden dat we konijntjes hebben :)

In de moestuin neemt de slakkenplaag iets af en is de grote groei begonnen. Bij de peulen en kapucijners staan rekken waar ze fijn tegenop kunnen klimmen. Een aantal bonen zijn gepoot, over een paar weken poot ik weer een aantal in de hoop dat de oogst dan ook een beetje verspreid is. Bij de bio-stropak-tuin kreeg ik een aantal tomatenplantjes, geen idee welk soort het is in elk  geval rode , k ben benieuwd. Ik heb ze gedeeld met een vriendin.
Onder in de bak waar ik mijn zaden in bewaar liggen allerlei verschillend zaadjes, deze ga ik in een pot zaaien, eens zien wat voor verrassingen daar uit komen.

Buiten staat een deur te wachten om geschuurd te worden, dat is mijn project van vandaag.

Lieve mensen een fijne dag.

liefs grandma


7 opmerkingen:

 1. Prachtig die verhaaltjes over de konijntjes. Maar inderdaad: wat ga je met ze doen?
  Succes met je klus voor vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De verhalen over de konijntjes blijf ik leuk vinden.
  Een ander soort witte tornado als die uit die reclame, maar een veel leukere als ik het zo lees.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohh stralend weer hier en ik moet echt vandaag de keuken gaan texen....zo geen zin in nu......gelukkig gister de tuin al helemaal netjes gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh erg he . In de zomer is of het huis netjes of de tuin :)

   Verwijderen