vrijdag 20 juni 2014

vrije vrijdag

Ik ben niet naar de markt gegaan. Na een slapeloze nacht had ik daar geen zin in pffff, drama. Niks aan de hand hoor, gewoon niet kunnen slapen soms heb ik van die nachten.
Wel naar de stro-balentuin geweest, tuinieren geeft energie nietwaar :)
Vandaag heb ik in onze eigen tuin de knoflook geoogst, ik haalde 23 bolletjes uit de grond! De  kruiden zijn op hun best , daar heb ik een aantal bosjes van geplukt en te drogen gehangen in de keuken.

Er is iets raars met de kippen en dan heb ik het over de moeder van de kuikens. Ze verstoot haar kinders, ik heb dit nog nooit meegemaakt. Vorige week riep ze haar kindjes nog als ze iets lekkers vond , de laatste dagen pikt ze naar de kleintjes en eet alles zelf op. Ze slaapt ook niet meer in het hokje bij de kleintjes maar in het grote hok bij de andere kippen ( het hele kippenspul loopt los in de tuin en zoekt s'avonds een plekje om te slapen ). Het kleine haantje ontfermt zich over broer en zusjes- kuikens en zij slapen gezamenlijk in het kleine hokje. Ik vind het  echt gek. Op deze manier hebben we straks twee koppeltjes , dat is niet de bedoeling. Malle toestand.

Morgen gaan we pasgetrouwde dochter en schoonzoon helpen verhuizen. Ook dit stelletje heeft een nieuw huisje :)

fijn weekend allemaal,

liefs grandma

8 opmerkingen:

 1. Misschien is het tijd voor de kuikentjes om op eigen benen te leren staan en is de moederkloek daarom afstandelijker geworden?

  (Weet ik niet zeker hoor)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb gister ook een kuikentje gezien onder mijn broedse kip alleen zit ze in het leghok. vandaag maar een apart hokje klaar maken! ik heb gronjnger meeuwen en dat is ook een beetje een vreemd soort als het op broeden en kuikens aan komt,spannend dus.zal je tips dus goed volgen ;-) gr madelief.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. heb k gedaan, nope geen bloedluis. Heb ook het grote hok weer nagekeken, nog geen akeligheid gezien.

   Verwijderen
 4. Wat vervelend van je kip en kuikens, misschien kunnen ze je verder helpen op het kippenforum

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vreemd van de kipjes, hopen maar dat het goed gaat.

  BeantwoordenVerwijderen