vrijdag 18 juli 2014

Kibbelkoele en verhuizing

Gisteren een fijne dag met dochter gehad. Hadden we woensdag een werkdag, gisteren gingen we even winkelen in de stad en daarna naar de kibbelkoele . De kibbelkoele is een waterplas tussen Sleen en Schoonoord . Omringd door bos is het een heerlijke plek om te zwemmen, te spelen en te zonnebaden. Toen de kinderen klein waren gingen we hier een vaak naartoe. Menige zomerse dag waren we daar te vinden. Zodra ik daar mijn handdoekje op het warme zand gespreid heb overvalt me een zalig vakantiegevoel :).



Vandaag zijn de konijnen verhuisd naar hun nieuwe onderkomen. Vanmorgen hebben we het gerenoveerde kippenhok op zijn plek gezet. Aan de voorkant moet er nog een kwastje verf over , dat wel . De kleintjes en moeder Fien hebben nu een groot binnenhok en een fijne buitenren. Even vonden ze het spannend maar eenmaal buiten werden we beloond met een hoop "blinkies". Een blinkie is een konijnen vreugdesprongetje. Met vier pootjes springen ze van de grond  en draaien een halve slag in de lucht, schitterend om te zien. Een paar kruiwagens houtsnippers voor het hok en een grindtegel voor het deurtje van het nachthok aan de zijkant ( makkelijker schoonmaken) maken het plaatje compleet.






Vader Jansen mocht in het oude kuikenhok. Grandpa spandde ook bij dat hok gaas aan de onderkant, zand erover, stro erin, klaar. Meneer Jansen vond het echter erg eng en bleef nog een poos binnen.







Nu houden grandpa en ik siesta , warm he :) fijn weekend.

liefs grandma.


6 opmerkingen:

  1. Goed toeven daar.water en schaduw.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Konijnen zijn schitterende dieren , en wat een mooi hok. Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooi hok voor die konijnen :) Geniet van het weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank je. We doen bijna niets deze dagen lekker luieren tussen 13.00 en 15.00 thats's all

    BeantwoordenVerwijderen