maandag 18 augustus 2014

We zijn er weer.

Vorige week is grandpa een dag bezig geweest zijn om zijn bedrijfswagentje om te bouwen tot een mini campertje. Hij maakte van multiplex een verhoging. De steunen onder de plaat vormden een aantal opbergvakken. De plaat bekleedde hij met een stuk tapijt. We haalde een jerrycan met kraantje uit de pipowagen, trokken het matras van het logeerbed, vonden een kratje met campeer benodigheden. Zoonlief had nog wel een waterdichte luifel liggen. We kochten een aantal stangen en scheerlijnen en van die kleine gas-potjes voor twee kooktoestelletjes. In de schuur lag een campingtafeltje met twee klapstoelen (ooit gekregen van een lieve tante) en toen waren we klaar om te vertrekken. Vrijdagmiddag vertrokken we en hadden een fijn doch zeer regenachtig weekend. Noodgedwongen zochten we vroeg in de avond ons bed op en lazen in 3 dagen tijd 3 boeken :).


Het laatste nachtje brachten we door in een B&B om op temperatuur te komen hihi.

Jongste dochter en schoonzoon pasten, toen we weg waren, op het huis en de dieren en heetten ons weer welkom. We aten tussen  de middag gezellig samen en grandpa bracht het lieve stel rond 14.00 naar het station. Ik dook de tuin in om blauwe bessen te plukken voor een cake. Die zalige zoete verwennerij staat in de oven te geuren, de wasmachine draait, het matras ligt weer op het logeerbed. Straks doen we de houtkachel aan, gewoon omdat het kan. Kortom het leukste van weggaan is stiekem het thuiskomen pompompom.

liefs grandma

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk simpel op vakantie gaan!
  Zo zie je maar weer dat er geen dure campers of caravans nodig zijn om lekker te kunnen kamperen.
  Maar je hebt wel gelijk: de thuiskomst is altijd ook weer heerlijk (vind ik dan tenminste). Zoals het klokje thuis tikt en zo....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Precies zo kan het ook. Wel jammer van het weer, maar oh oh wat een lekker bedje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed idee zeg om de auto daarvoor te 'verbouwen'!
  Wel jammer van de vele regen maar ja, je bent er toch even uit.

  BeantwoordenVerwijderen