donderdag 25 september 2014

geroosterde paprika, inmaken 1

Ik nam 8 middelgrote paprika's. Sneed deze doormidden en legde ze met het velleke naar boven op een bakplaat. Roosterde ze ongeveer 20 minuutjes op 200 graden tot ze mooi geblakerd waren.

Blaren op de paprika

Vervolgens uit de oven in een plastic zakje gedaan totdat ze afgekoeld waren. Ondertussen een azijn 250 ml /suiker 300 gram oplossing gemaakt en twee potjes gesteriliseerd. De paprika's van velletjes ontdaan, in reepjes gesneden en toegevoegd aan het azijn/suiker mengsel. Daar de potjes mee gevuld en 20 minuten op 80 graden geweckt ( nou ja gewoon in een pan met borrelend water, komt helemaal goed ) . Trouwens in een van de potjes deed ik 2 in ringetjes gesneden pepertje erbij dat wordt vast een pittig potje :)

pittig potje

Morgen ga ik voor dit recept heerlijkheid want ik heb nog 7 paprika's over (hoeveelheden kun je altijd aanpassen he)

liefs grandma


3 opmerkingen: