dinsdag 7 oktober 2014

uitstel van executie en koken met...

Afgelopen vrijdag was er een bijeenkomst betreffende de komende reorganisatie. Zoals dat zo vaak gaat hebben ze meer tijd nodig om het sociaalplan rond te krijgen. De ontslagen zullen pas rond januari daadwerkelijk vallen. We wachten af. Een aantal collegaatjes hebben het Spaans benauwd, de gedachte dat ze pas over een paar maanden weten waar ze aan toe zijn geeft ze veel onzekerheid. Tja...

Afgelopen weekend heb ik een recept  uit het kookboek Jamie in 15 minuten gebruikt.

Thaise kip.

4 kippendijen zonder vel
1 volle theelepel Chinees vijf kruiden poeder
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel sesamzaadjes
1 verse rode peper
verse koriander
evt limoen

De kippendijen op een stuk bakpapier leggen en husselen met peper , zout en vijf kruiden poeder. Het papier dichtvouwen en het vlees platslaan met bv een deegroller tot een dikte van 1,5 cm. Leg ze in een hete grillpan en keer ze na 4 a 5 min om zodat er mooie zwarte streepjes op zitten en ze gaar zijn. Sprenkel de honing over de geschroeide stukken kip, knijp er evt een limoentje boven uit, strooi het sesamzaad erover en hussel door elkaar tot de kip er aan alle kanten mee bedekt is. Snij de kip in reepjes en bestrooi met het in ringetjes gesneden pepertje en blaadjes koriander. Lekker . We aten er geroerbakte groene kool bij.


jamie plaatje


We eten nog steeds van de tuin. Gisteren stond er paksoi op het menu en vandaag eten we mei-raapjes die ik in augustus had gezaaid. Worteltjes , bietjes, snijbiet, peterselie, salie, dille, bieslook, tijm, rucola, kerrie kruid, munt, selderij, prei, boerenkool, spinazie en af en toe nog een courgette , er is nog voldoende verse groente en kruiderij.

nice

liefs grandma.




5 opmerkingen:

  1. Dat recept klinkt lekker!

    Helaas duurt het bij veel bedrijven lang voor je weet waar je aan toe bent.
    Bij mijn man is het al net zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oei jammer dat ze er zo lang mee wachten, in de zorg zie je gelukkig steeds vaker dat ze de managers :-) eruit gooien in plaats van de mensen met de handen aan het bed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lukt het jou,om dat niet weten redelijk naast je neer te leggen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Meestal wel Izerina. Vijf jaar geleden deed ik al een ronde mee, vier jaar geleden ook dus ik ken de klappen van de zweep al ( toen ging het om boventallig staan nu om ontslag :( ). Sinds die tijd hebben we een mooi buffertje opgebouwd en heeft grandpa een vaste baan. Aangezien ik de vorige keer in de prijzen viel is de kans groot dat ik deze keer ook van de partij ben ze hanteren nl hetzelfde afspiegelings model. Sinds die tijd is er niemand aangenomen met dezelfde functie als ik....Grandpa en ik zijn er op voorbereidt. Ik vind het veel erger voor de collega's die net een huisje hebben gekocht en/of een kindje hebben gekregen of die alleen staan. Al met al wel een nare toestand

      Wat me wel af en toe aanvliegt is , het "nooit meer" gevoel , dan zal ik nooit meer met mijn mensjes lachen en huilen, ze verzorgen , grappen uithalen, tja dat soort dingen..

      Verwijderen