woensdag 5 november 2014

weekmenu van de kleine zelfvoorziener :)

Dit is een voorbeeld van een menu met ingrediënten die we in voorraad en/of zelfverbouwd hebben.

Zondag 2 november

brood                  
meel uit grootverpakking, voorraad

broodbeleg            
jam en appelstroop, uit eigen tuin

zelfgebakken koek
meel uit de voorraad

diner                      
aardpeer schotel, de aardperen komen uit de bio-tuin) , ui en knoflook uit eigen  tuin.


fruit                      
appels uit eigen tuin.

tussendoortjes
hazelnoten, van een buurvrouw verderop, zelfgemaakte chips van aardappelen  uit eigen tuin, koekjes van meel uit de voorraad.

Maandag 3 november

brood                    
zelfgebakken ,meel uit de voorraad

broodbeleg            
jam en appelstroop, gebakken ei van de kippen

tussendoortjes        
zelfgebakken koek(jes) meel uit de voorraad, hazelnootjes,

fruit                        
appel

diner                      
pompoentaartje, meel uit de voorraad, ui, knoflook en pompoen uit eigen tuin.

Dinsdag 4 november

brood                    
zelfgebakken , meel uit de voorraad

broodbeleg            
jam en appelstroop

tussendoortjes        
zelfgebakken koek(jes) meel uit de voorraad, hazelnootjes,

fruit                        
appel
                  
diner                      
rösti van restje aardperen, een aardappel uit eigen tuin, ei , ui.

Woensdag 5 november

brood                    
zelfgebakken, meel uit de voorraad

broodbeleg            
jam en appelstroop, gebakken ei van de kippen

tussendoortjes        
zelfgebakken koek(jes) meel uit de voorraad, hazelnootjes,

fruit                        
appel
 
diner                      
stamppot snijbiet , aardappelen en snijbiet uit eigen tuin, draadjes vlees uit de vriezer, appelmoes van appels uit eigen tuin

Donderdag 6 november

brood                    
zelfgebakken, meel uit de voorraad

broodbeleg              
jam en appelstroop, gebakken ei van de kippen

tussendoortjes        
zelfgebakken koek(jes) meel uit de voorraad, hazelnootjes,

fruit                        
appel

diner                      
pasta uit de voorraad, restje vlees en jus van woensdag, zelfgemaakte pastasaus  uit de weck, prei en courgette, salade van erlebene spinazie, uitje, rucola, kruiden allemaal uit de tuin.

Vrijdag 7 november  

crackers                  
zelfgebakken, zaden en noten uit de voorraad

broodbeleg            
jam en appelstroop, gebakken ei van de kippen

tussendoortjes        
zelfgebakken koek(jes) meel uit de voorraad, hazelnootjes

fruit                        
appel

diner                      
roerbak, snijbiet, spinazie, ui , knoflook, wortel allemaal uit de tuin. Kip, van eigen erf. Rijst uit de voorraad.

Zaterdag 8 november.    

Bij liefste zus ( heb er maar eentje :) )

Zondag   9 november 

krentenbrood en crackers  
krenten en meel, zaden en noten uit de voorraad

broodbeleg                        
jam en appelstroop, gebakken ei van de kippen

tussendoortjes                    
zelfgebakken koek(jes) meel uit de voorraad, hazelnootjes,

fruit                                    
appel

diner                                  
kippensoep, peterselie, maggiplant, prei en worteltje uit eigen tuin


In dit weekmenu heb ik geen zuivel vermeld om de eenvoudige reden dat we dit niet in voorraad hebben en het ook niet zelf "produceren". Creme fraiche,boter en kaas ( voor de aardpeerschotel en als broodbeleg, tussendoortje ) en de yoghurt (die ik graag als ontbijt eet met zelfgemaakte muesli) alsmede fruit heb ik wel gekocht maar niet benoemd. Evengoed komen we een heel eind zonder zuivel maar oh wat zou ik graag een koetje of een geit willen hebben,



             
zal vanmiddag een ps-je toevoegen van de groentetuin, liefs grandma


ps-je

de nieuwe bedden, wel een hoog R.I.P. gehalte he  :) nog even stro erop en tussen de bedden wat houtsnippers, lekker laten rusten tot mei volgend jaar.

Gezien vanuit het oude gedeelte. 








             :






9 opmerkingen:

  1. Ik lees dat je appelstroop hebt , ik neem aan zelf gemakat. Maar hoe heb je dat gedaan , ik kreeg ooit van iemand zelf gemaakte appelstroop maar die was echt keihard. Dus ben benieuwd naar je recept en hoe je dat hebt gedaan .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vorig jaar gebruikte ik dit recept; http://kleinfarmhuus.blogspot.nl/2013/10/van-mango-en-appelstroop.html

      Omdat de appelstroop nog nadikt kan het gebeuren dat je keihrde stroop krijgt. De kunst is, heb ik ontdekt , dat je de stroop zover laat inkoken dat ie nog behoorlijk vloeibaar is.

      Je kan ook appelstroop maken van vers geperst appelsap ( of perenstroop of een combi ) dat scheelt véél werk. Je gebruikt dat dan 100 gram suiker op 1 liter sap. Goed roeren en als het stroperig wordt direkt in de potjes.

      Verwijderen
    2. perenstroop van perensap dan he :) :) :)

      Verwijderen
  2. Zakken deze bedden weer in zodat ze in mei een stuk lager zijn? Wil ook 2 bedden gaan maken in mijn kleine achtertuin vandaar mijn vraag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De bedden zakken wel iets in maar niet veel hoor. De paadjes zijn iets uitgegraven als ze opgevuld zijn met houtsnippers zijn de bedden 15 a 20 cm hoog. De grond is in mei bijzonder zacht en luchtig. Ik loop nooit op de bedden, spitten doe ik ook niet. Grandpa maakt er nog bakken van hout omheen zodat de grond niet weg spoelt.

      Verwijderen
  3. Ziet er goed uit, hoe maak nij aardpeerschotel?
    Anne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ontzettend leuk die lijst van jou! Ja zo zijn wij ook bezig hier. Maar bij mij worden er nog wel es tomaatjes of een avocado ofzo bijgekocht, niet alleen maar zuivel en vlees. Waar ik nu aan zit te denken is een ruilhandeltje met een bio melkveehouderij. Zij elke week een doos groente van mij, ik wat vlees en melk van hun, en dan uiteraard zelf yoghurt maken. Ook iets voor jou misschien? En ga je het jaarrond redden met de groente? Erg leuk om je lijstje te zien, voor mij ook weer inspirerend!!

    BeantwoordenVerwijderen