zondag 21 juni 2015

weekmenu uit eigen tuin

Deze week aten we lekker uit eigen tuin.

Maandag

aardappelen, sla, peultjes, eitje (kipjes wonen in de tuin he)

Dinsdag

meiraapjes plus loof zie recept vorige blog

Woensdag

wrap met ingrediënten uit de voorraad ( tomatensaus uit weck, ingrediënten meest uit eigen tuin )

Donderdag.

bietjes uit de weck (groente uit de moestuin van vorig jaar)

Vrijdag.  laaannnge dag, uit eten we waren zo moe van t werken :)

Zaterdag

hartige taart van snijbiet en een salade van kropsla met komkommer uit de kas

Zondag

pasta met peultjes en tuinbonen in een roomsausjevrolijk snijbiet

Jongste dochter arriveerde donderdag avond, we werkten samen bij de kinderopvang op de vrijdag. Ik werk meestal op de maandag en woensdag  nu eens op een vrijdag en omdat we met veel personeel waren namen dochter en ik de oudste vier jongetjes mee naar het Veenpark in Bargercompascuum. Naast het veenpark is een speeltuin waar je gratis in kan. echt fijn om een uurtje of wat te vertoeven.. We speelden piraat, aten een ijsje , dronken limonade en werden kletsnat van de regen :) jongetjes geven daar niets om , grootmoeders ook niet.

Zaterdag verwerkten we een laadwagen vol pallethout, fijn ons reserve houthok is nu ook bijna vol.

Dochter en ik moesten nog even naar de stad, dochterlief had nog wat nette t-shirtjes nodig voor als ze naar India gaan. Het India  gebeuren is natuurlijk vaak ons gespreksonderwerp. Wat heb je allemaal nodig, hoe regel je een visum, er moeten inentingen worden gehaald, vliegreizen geboekt, enz. SPANNEND!!!
En oh wat zullen we ze missen, en ohja wat een mooie kans om te gaan. Lekker dubbel he.

Nog een nieuwtje is dat grandpa en zoon samen bezig gaan met de installatie van zonnepanelen ed. Ze zijn druk bezig om te zich te oriënteren in hoe-en-wat. Zoon werkt al in deze branche via een uitzendbureau en weet er veel vanaf. Ik ben benieuwd hoe dat plan uitpakt :)

liefs grandma.


5 opmerkingen:

 1. Ben heel benieuwd hoe het met die zonnepanelen gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je een goede en goedkope invertor voor de zonnepanelen zoekt dan hebben we er nog 2 verschillende in de schuur staan. Zonnepanelen zelf op dak plaatsen is niet moeilijk de aansluiting moet wel goed gebeuren maar is heel goed te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Houd je er rekening mee,dat de manier van salderen waarschijnlijk veranderd in 2020? Misschien gelijk acuu's aanschaffen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grandpa en zoon zullen het goed uitzoeken vooralsnog zijn het plannen , een nieuwe tak van grandpa's bedrijfje.

   Voor onze eigen zonnepanelen zijn we al een tijdje op zoek naar accu;s. Ze zijn wel al op de markt maar schreeuwend duur.

   Verwijderen
 4. We hadden vroeger op de volkstuin zonnepanelen omdat we daar geen 220 v aan stroom hadden , voor daar was dat handig om een lampje op te kunnen branden. Ik weet wel dat er heel wat bij kwam kijken en lekker hoor alles vers uit eigen tuin.

  BeantwoordenVerwijderen