zaterdag 16 januari 2016

Knolselderij patatjes voor Mommy, een tas vol kiwi's en een luie zaterdag

Vanavond eten we knolselderij patatjes. deze kun je op twee manieren bakken. Gewoon in de friteuse net zoals je gewoon patat van aardappels maakt.

De knol in stukjes snijden, droog deppen. Dan even in de friteuse voorbakken. Eruit halen, beetje laten afkoelen en dan afbakken.

Nog lekkerder is de patatjes bakken in de oven, ik kan het allemaal opschrijven maar dit is makkelijker, lekker.

                                240114165724frietimage.jpg


Grandpa en zoon hadden gisteren een klus in Rotterdam. Op de terugreis gingen ze een bakkie koffie halen bij dochter in Zutphen. Altijd gezellig. Toevallig was de andere schoonvader er ook. Deze meneer heeft een kiwiboom in zijn tuin en werkelijk hij had een zeer grote opbrengst dit jaar. Zowel zoon als grandpa kregen een tas vol mee naar huis, wat een bof he. De kiwi's moeten nog een beetje narijpen op een koele plek. Morgen ga ik kiwi-jam maken, kiwi's drogen, kiwi's eten en dan nog zijn er genoeg over om te delen, wat een heerlijkheid.

Vanavond hebben we een verjaardag van liefste zwager en verder doen we helemaal NIETS vandaag.... misschien even de stofzuiger erdoor en afwassen, oh  de hokken van de dieren moeten ook nog gedaan en grandpa zou de filters-van-gisteren nog schoonmaken , dus ja  :)

liefs grandma

13 opmerkingen:

  1. Ik maak wel eens bataat op die manier. Maar ga de selderij ook proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zou dat met pompoen ook werken? Ik heb er nog eentje liggen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazekers. Met wat rozemarijn, tijm, knoflook en grof zout miamie. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik de patatjes, van welk soort dan ook,ze het lekkerst vind uit de oven maar het knapperigst (is dat wel een woord ? ) uit de friteuse :)

      Verwijderen
  3. Klinkt lekker, en wat een heerlijkheid, een grote zak kiwi's!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. :)

      He Carolien ik kan je blog niet meer vinden/openen, klopt dat?

      Verwijderen
  4. Dank je wel Grandma :)
    IK heb nog een knolselderij liggen en ga deze zeker op jou manier bereiden! Lijkt me heerlijk.

    Ik hoop dat je heerlijk hebt genoten van je lazy saturday ☺

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb ook nog knolselderij liggen en wil dit ook eens proberen. Wat eet je erbij?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. naar aanleiding van je blogje heb ik het ook geprobeerd ik moet nml glutenvrij eten .
    en ik moet zeggen ze zijn heerlijk . nogmaals bedankt voor het lekkere recept

    BeantwoordenVerwijderen
  7. We hebben ze afgelopen week gegeten en ze waren heerlijk! Een goed alternatief voor patat. Dank je voor het recept :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. We hebben ze afgelopen week gegeten en ze waren heerlijk! Een goed alternatief voor patat. Dank je voor het recept :)

    BeantwoordenVerwijderen