vrijdag 8 juli 2016

Aardappelen deel 3, nieuwe rozemarijn aardappeltjes uit de oven en update moestuin bij huis.

De moestuinen staan vol met heerlijkheid. Dit blogje gaat over onze moestuin bij huis. De andere, de Woeste Tuin, is een paar kilometer verderop daar zal ik een volgende keer over vertellen :)

 
De klimboontjes, drie weken na elkaar gepoot

 
Blauwschokker

 
Spreekt voor zich he

 
Courgette, we hebben ook nog een gele variant.

 
Boerenkool, onder een net tegen rupsen.

 
Zwarte bonen in een kuip.

 
Snijbiet.

 
In de kas kleuren de tomaten rood.

 
Veranda van het pipowagentje, ook hier groeien tomaten in potten.


Af en toe rooien we een stammetje aardappelen. Oh die eerste nieuwe , zo uit de grond miamie! Ons favoriete receptje is nieuwe aardappelen uit de oven.

nodig:

aardappelen
olijfolie
knoflook , ik gebruik 2 teentjes
zout
takje rozemarijn
(evt beetje peper)

Ik was de aardappeltjes, snij ze doormidden of in vieren en leg ze in een ovenschaaltje. Dan maakt ik in de vijzel een papje van olijfolie, zout, knoflook en de blaadjes van een takje rozemarijn. Dat smeer ik met een kwastje over de aardappeltjes zodat ze er helemaal mee bedekt zijn, dan in de oven op ongeveer 200 graden tot ze een mooi bruin velletje hebben, deksels lekker.


                                                                          
                                                                            Liefs grandma . 
  

6 opmerkingen:

  1. Heerlijk zo uit de oven, doe ik ook regelmatig.

    Ik wacht ook op de aardappeloogst hier in Zeeland, dan kunnen we ook rapen als er net geoogst is. We verzamelen er best wel wat en ik heb ook een nieuwe aardappelschrapmachine gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaaa ik heb ook een scharpmachientje , die gebruik ik ook voor worteltjes trouwens :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oh lekker!! En wat ziet je tuin er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. oh lekker!! En wat ziet je tuin er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen