donderdag 27 oktober 2016

Wood for free

Wat je gratis kunt krijgen hoef je niet te kopen. Naast het voedsel dat we bij elkaar scharrelen , zijn we ook altijd kien op gratis hout voor de kachel. In het voor-en najaar hebben we nogal wat snoeihout, de grote takken worden in stukken gezaagd en in het houthak opgeslagen, de dunne takken worden versnipperd en gebruikt voor de paadjes in de moestuin en ons ienieminibosje. Zoon van het dorp heeft ook nogal eens " rommelhout" waar we mooi vuurtje van kunnen fikken. Bij grandpa op het werk worden oude pallets uit elkaar geslagen en in grote bak gegooid, eens in de zoveel tijd neemt grandpa ons aanhangwagentje mee en kunnen we weer een poosje gratis en voor niets stoken :) 

 

Zo komt Jan Splinter door de winter.

Liefs grandma.

5 opmerkingen:

  1. Heerlijk toch . Hier zie je ook mensen hout sprokkelen in de bergen en dan op een karretje mee naar huis nemen , maar dat is puur omdat hout kopen duur is . Om die reden leven veel gezinnen hier dan ook in 1 kamer met zijn allen en brand alleen in die kamer de kachel .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is fijn. ik probeer ook altijd op dat soort dingen te letten. Wij hebben helaas geen houtkachel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Vlierbloesem: daar zullen veel mensen blij mee zijn, wist je dat houtstook vele malen slechter is dan roken.....je bespaart dan misschien wel lekker maar dit gaat wel ten kosten van mens en milieu!

    BeantwoordenVerwijderen