dinsdag 30 januari 2018

Tips en trucs

Vriendinnen en familie vragen vaak, hóe doe je dat in een sobere maand. We leven eigenlijk altijd wel zuinig maar immer lekker en gevarieerd.
Sober of liever gezegd vrekkig 😀 leven is een zaak van vooruit plannen, een weekmenu bv. Vul je voorraden aan met goede aanbiedingen, zoek uit in welke winkels bepaalde artikelen die je vaak eet het goedkoopst zijn, ga niet alleen voor de prijs maar ook voor de smaak. Zo hebben ze bij de Boni 500 gr havermout voor 0,39 cent, ik ga echter voor de havermout van de Aldi die is ietsje duurder maar ik vind hem beter. 
Eet groenten en fruit die het goedkoopst zijn, niet waar je op dat moment zin aan hebt. Wees creatief , je kunt prima 2 a 3 dagen dezelfde groenten eten, gewoon een ander recept uitproberen . Zo kocht ik gisteren een kilo spruitjes voor 0,29 cent, vanavond rooster ik de spruitjes met zoete aardappel in de oven, mosterd sausje erover , lekker. Morgen eten we dan spruitje curry. De meeste groente kun je trouwens prima invriezen. Koop chips of bv cola alleen voor het weekend. We gaan in januari  niet uit eten met zn tweeen. Koekjes ed kun je prima zelf maken. 
We gooien eigenlijk nooit voedsel weg maar in januari zijn we zuinig tot op het bot. Stronkjes van de broccoli, oud brood en andere restjes, niets gaat die maand naar de konijnen of kippen. Overrijp fruit gaat in een smoothie, van restjes groente maken we een roerbakgerecht ofzo.


De buit van gisteren, 10,10 euro .

Kilo bananen
Kilo spruitjes
2 kilo peren
2 bakjes blauwe bessen
200 gr champignons
4 mango
1 avocado
2 paprika
Stronk broccoli
Grote handvol tomaatjes

Bij AH kocht ik nog een zak 35 % korting, bio spinazie, een zakje veld sla, plantjes yoghurt , zoete aardappel, avocado in een netje om thuis af te rijpen, komkommer en gewone yoghurt voor grandpa.

Deze week eten we 

Maandag
Roerbakgroente (paprika, broccoli, ui,, knoflook, champignons) met rijst, pindasaus en een eitje. 

Dinsdag 
Geroosterde spruitjes met zoete aardappel en quinoa

Woensdag.
Spruitjes curry.

Donderdag 
Pastadag👌. 

Vrijdag
Stamppot koolraap met vega gehakt.

De spinazie en de veldsla gaan door een salade of een smoothie. De tomaten zijn al op. Een restje champignons gaat door een omelet en kijk daar kan ook weer een handjevol spinazie door. Als ik spinazie door een smoothie wil , en er is geen verse in huis, dan gebruik ik gewoon een paar deelblokjes diepvries spinazie, lekker goedkoop en altijd voorradig . 

Zo komt grandma splinter door de winter ahum herfst of is het al voorjaar in januari 😄.

Liefs.

6 opmerkingen:

 1. Ontzettend goed van je, voor die spruitjes van 1 kilo voor 29 cent. Waar heb je ze gekocht? Boni is voor mij nogal voor weg, in A'dam ZO maar op mijn manier houd ik de prijzen ook in de gaten. Verleden week bij de Vomar 10 kilo aardappelen voor 3 euro. Ik zoek ook nog een goedkoop adres voor olijfolie. Groet Inez.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jup fijne groenteboer in Emmen, ook uit de richting voor je denk ik 😀

   Verwijderen
 2. Die spruitje zijn wel heel goedkoop, ik had ze voor 80 per kilo en vond dat al netjes er ligt 6 kilo in de vriezer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je toch een voordelige groenteman. Alleen al de bananen,spruitjes en peren zijn in bio-versie een tientje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja echt he. Ik heb ook liever de bio maar aanbiedingen zoals deze kan ik niet laten liggen. Op de vrijdagmarkt ga ik ook weer fijn bio halen.

   Verwijderen