vrijdag 16 februari 2018

Trouble in het kippenparadijs, veurjoar in de kop en andere zaken.

Afgelopen zomer maakte grandpa voor de kippen een waar paradijsje in het bosje achter op onze tuin. Van stevige palen en harmonicagaas flanste manlief een omheining in elkaar , het oude hok werd erin gezet en klaar. Er staat een appelboompje , een kerseboompje en wat struikspul in hun “ tuin”, gezellig. Meneer Jansen, het konijn verhuisde mee en had opeens zoveel ruimte dat hij niet wist hoe gek hij moest doen, op verschijnende plekken groef hij holen en hij kon het goed vinden met de kippen. Vooral ons bruine kipje was zijn favoriet, ik denk dat ie zelfs een beetje verliefd was.


Helaas vond ik meneer Jansen laatst stilletjes in het hok, ’s middags bracht ik hem een wortel maar toen was ie al dood 🙁. Wat hij nou heeft gehad ? Tot groot verdriet van de  kippen lag ook haan Joep een paar dagen later dood in t hok, van hem had ik het wel aanzien en komen , hij liep al tijden moeilijk en kraaide niet meer, maar ja, tis toch raar, twee beesten dood in een week. Zwager heeft nog mooi zwart zijdehoenhaantje voor me, eens zien of we het kippengeluk weer wat kunnen opkrikken 😏. De kípjes zien er trouwens goed uit en zijn sinds vorige week weer aan de leg. 

Voelen jullie het ook? De lentekriebels? Ik ben veel buiten te vinden, opruimen, wandelen, mijmeren over de groentetuin, vooral genieten van t zonnetje.Juweeltje zo’n bevroren waterplas.


Gewoon om de hoek..

Ik heb de tuinzaden inmiddels besteld. Van de week begin ik met binnenshuis voorzaaien, hé heerlijk weer hé.

Liefs grandma. 5 opmerkingen:

 1. Hier komen de tuinkriebels ook , in een aantal winkels is er al zaad te koop. Ik had nog van vorig jaar liggen in een bus en dus van de week 3 soorten tomaten voorgezaaid en een paar soorten paprika. Nu geduld hebben tot het gaat kiemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, 2 dieren zo kort achter elkaar dood is niet fijn.
  Hopelijk blijven de kippetjes het goed doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja heerlijk he? En al die zon daar wordt je ook blij van! Ik geniet met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bij ons zijn voor de zoveelste keer in de 21j dat we hier wonen
  onze kippen aangevallen door een vos , ééntje is er weg en de andere lag nog intact maar dood op het gras (dit waarschijnlijk
  omdat dochterlief om 4h s'nachts opgestaan was en met ons hondje de tuin was ingestormd)het angstige kippen-geroep had haar gewekt ...de vorige keer waren er 2 de kop afgebeten en 1 verdwenen :-{ echt treurig deze keer hadden we ze zelfs géén naam gegeven,en ik heb ze meer dan een jaar elke nacht opgesloten en toch is het opnieuw van dat ! ik woon vlak bij een stad en dat is het probleem denk ik de mens zet alles vol met gebouwen en zeker als jongen hebben , doden ze ..;zucht ik denk dat ik even géén kippen meer neem mijn dames...bedankt voor alle lekkere eitjes die jullie elke dag braaf legden .
  groetjes Jezebelle (dit was ook de naam van mijn allereerste kip)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach jeetje naar zeg. Als we hier de kippen niet ophokken worden ze geroofd door marters 😑

   Verwijderen