zaterdag 5 januari 2019

Live below the line , dag 1

Vandaag sliepen we eens echt uit. Pas om 10.00 stonden we op. We lieten het hondje uit en daarna gingen we ontbijten.





We aten elk twee boterhammen en allebei de helft van een appel. En natuurlijk een potje koffie.

Vanmiddag kookte ik het hele pakje bruine bonen, gisteravond had ik die al in een pan gedaan met voldoende water en wat zout. 

Later in de middag at grandpa nog 2 boterhammen met pindakaas. Ik nam af en toe een paar happen van de bruine bonen zgn om te proeven of ze al gaar waren.

Voor het avondeten bakte ik een puntpaprika en een prei met veel kruiden in de koekenpan, ik deed er nog 2 eetlepels tomatenstukjes uit blik bij. Ik bakte alles gewooon in halvarine , kan prima.
Ik klutste een eitje met een flinke scheut sojamelk, zo heb je met één eitje het volume van twee eitjes 😁
Van de paprika en prei hield ik een beetje achter, sneed dat heel fijn en kookte die mee met de rijst, op die manier lijkt de rijst niet zo saai hihi. Ook het gebakken eitje ging op laatst door de rijst. Paar blaadjes sla en klaar.


T was echt lekker.

Waarschijnlijk eten we vanavond elk nog half peertje. 

Dochter uit Zutphen doet ook mee.

Weekmenuutje van dochter


Alles lekker lowbudget.

Gisteravond had ik dochter uit Ermelo aan de lijn en die was ook al de stemming. Heerlijk stimulerend zoiets. 

Tot morgen, liefs grandma.






3 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit! Fijn om zo te kunnen koken zonder een fortuin uit te hoeven geven ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie shakshuka op het weekmenu staan, heerlijk!Zo simpel om ui, tomaat en ei met wat kruiden( de K-kruiden knoflook kurkuma, koriander, komijn en kaneel) tot een heerlijk gerecht te maken. Goed eten hoeft niet duur te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen