zondag 3 februari 2019

Opbrengst van een sobere maand met een missie en de doelen.

Zo nu dan eindelijk het resultaat van de zuinigheid in januari.

Normaal gesproken geven we 65 euro per week uit aan boodschappen, in  januari probeerden we dat terug te brengen naar 21 euro , oftewel 1.50 per dag per persoon.

De derde week van januari hadden we een live below the line week, in die week maakten we geen gebruik van onze voorraad en moestuin, puur omdat er zoveel mensen in de wereld voor juist dat bedrag rond moeten komen. Ik kan je vertellen dat dat geen vetpot is. Grandpa en ik hadden voldoende te eten maar geen enkel extraatje , we hadden 's avonds rond 20.00 echt trek. Kun je je voorstellen dat mensen dag in dag uit zo leven , kindjes in groei, zwaar werk ....grandpa en ik vielen die week elk 1,5 kilo af..( op zich voor ons niet verkeerd...)
Mocht je dit ook eens willen doen, in mei gaat er een nieuwe uitdaging van start hier kun je daarover lezen.

Januari had 4,5 week normaal gesproken hadden we 292,50 euro uitgegeven.
De eerste week hebben we niets gekocht.
De tweede week gaven we 20.80 uit
De derde week 21.45, iets teveel.
De vierde week 20,42
De laatste week 22,78

Totaal uitgegeven 88,45

Opbrengst 204,05 

Mooi bedrag :)

Van dat bedrag gaat 100 euro naar opvang van vluchtelingen ( dank voor  je blog hierover Teunie van eenvoudig leven) , van het resterende bedrag geven we een deel aan mensen in onze omgeving die het goed kunnen gebruiken en we doneren een deel aan Live below the line.

Al met al was het weer een heel experiment, ik voel me bijzonder dankbaar dat we het eigenlijk zo goed hebben.

liefs grandma.


2 opmerkingen:

  1. Wat bijzonder inspirerend was het weer. En zo leuk, dat jullie dat zo samen doen! Geweldig dat er een deel naar de vluchtelingen gaat. En dan ook wat naar mensen in je buurt. Mooi evenwichtig verdeeld. Super bedankt voor het delen. Wat confronterend, dat leven van 1,50 per dag ook echt hongerig zijn betekent :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi bedrag en wat een mooie doelen waar het naartoe gaat!

    BeantwoordenVerwijderen