maandag 27 januari 2020

Druk weekend

Afgelopen vrijdag kwam zoon van het dorp grandpa helpen met zagen en kloven van het hout. Zaterdag was wederom een houtdag, ondertussen hadden vader en zoon de helft weggewerkt en bracht de houtman een nieuwe vracht , pfieuw er komen deze week nóg twee vrachten , as zaterdag komen dochter en schoonzoon meehelpen..misschien dat alles dan mooi gestapeld in de houthokken ligt.

Moi, koud man.


Zondag vierden we de verjaardag van klein dochter Nora , ze werd 4 jaar !! Wat een feest!

weekend menu,

Zaterdag.

ontbijt

brood , koffie

lunch

pompoensoep en brood met hummus


drie broodjes voor grandpa en één broodje voor mij :)


avondeten

puree, rode kool ( diepvries) gebakken uien met het laatste beetje kruimgehakt en appel, stoofpeertjes (weck)

Zondag

ontbijt

smoothie en roggebroodjes met jam

lunch

banaan, appel

tussendoor snackjes en zoetigheid

avondeten

vegetarische bitterballen, broodje, fruit.

Vandaag moesten we weer werken. De maandag is voor ons beiden een lange dag.

ontbijt

Grandpa brood met jam.
Ik nam havermout met banaan, frambozen en blauwe bessen, ik deed er ook gemalen lijnzaad en chiazaadjes door

Lunch

brood en roggebrood

Avondeten

Chili van bruine bonen, paprika, stuk prei, tomaten en pittige kruiden.
Witlof salade van witlof, rode ui, appel, mandarijn, mayonaise, noten.
ananas (weck)



Terwijl de chili stond te pruttelen bakte ik twee zuurdesem broden, ze worden steeds mooier en lekkerder, het voordeel van deze broden is dat ze enorm vullen, top. Vanavond nemen we elk nog plakje met vlierbessen bramenjam.

Vandaag vroeg onder de wol, ik ben hondsmoe.

liefs grandma





9 opmerkingen:

  1. Ik ben zo benieuwd hoe jouw broden er uit zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn zo'n voorraad hout! Hebben jullie dan ook een houtkachel?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker, die staat in de woonkamer. Als we thuis zijn staat ie altijd aan, aardappelen, rijst, soep ed koken we op de houtkachel. Groenten en bakgevallen zoals wokgerechten en vleesvervangers bakken we op de gaskookplaat in de keuken

      Verwijderen
  3. Echt heerlijk van die houtverwerkingsdagen, voelt zo 'oer'

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaaah en grandpa ruikt dan stiekem zo stoer, naar leer en hout :)

      Verwijderen
  4. Leuk hé, bezig zijn met hout? Wij wonen in Hongarije en hebben zo'n oerknus houtfornuis en de eetkamer staan waar we in de winter zo'n beetje elke dag op koken (terwijl hij de boerderij warm houdt). Heerlijk! Ik zet je op onze Blogroll zodat ik je gerechten altijd bij de hand heb. Wil je ons Blog ook op jouw blogroll plaatsen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. mooi avontuur daar in Hongarije :)

      heb je toegevoegd hoor .

      Verwijderen