zondag 1 februari 2015

gevulde dagen

Zo het weekend alweer bijna achter de rug. Wat gaat de tijd snel. Donderdag avond ging ik naar de tweede avond van de moestuin cursus. We hadden het over grond en compost. Iedereen had een potje aarde meegenomen van zijn / haar moestuin. Deze grond werd eens goed bekeken. Ik had een potje uit beide delen van de tuin meegenomen. De grond uit het oude gedeelte was zacht en kruimig, zag er heel goed uit. Ik zal dit jaar weinig mestgebeuren hoeven toe voegen, hier en daar wat compost. De aarde uit het nieuwe gedeelte is wat grover van textuur maar zag er eveneens zeer goed uit, ik  ben daar heel blij mee.We namen samen het plan door, ik kreeg fijne tips. De tuin bestaat uit twee delen, een pad vormt de scheiding. Om het toch een beetje een geheel te maken hebben we besloten de groepen ( peul, blad, vrucht enz) per twee bedden te laten rouleren. Bovendien zal ik elk jaar een bed inzaaien met groenbemesters, voor verbetering van de grond maar ook voor het lieflijk bijenvolk :)

Vrijdag zou kleindochtertje komen logeren. Ik zou haar ophalen met de trein uit Zwolle. Dat was nog even spannend want toen ik naar buiten keek zag ik dit.Gelukkig reden de treinen wel en om 11.20 vertrokken kleindochter en ik uit Zwolle. Wat een avontuur. Kleine dame was zo stoer, die durfde het allemaal wel. Na een kwartier hadden we de rozijntjes en mandarijntjes al op. Hadden we Hans en Grietje voorgelezen, een beetje gedronken én een Hello Kitty kleurplaatje gekleurd... "zijn we er al?". Halverwege de reis gingen we op een andere plek zitten , gewoon omdat het kon . Om 12.20 waren we in Emmen op t station waar grandpa op ons stond te wachten.Wat een feest !  Thuisgekomen maakten we een sneeuwpop, gingen bij neefje op bezoek, bakten pannenkoeken, gingen uitgebreid in bad, keken daarna een filmpje en aten popcorn. Ze viel als een blok in slaap. De volgende dag gingen we sporen zoeken, die is van poes Boots, die van een vogel en die van de slee !! Even naar de stad want de klei was op.
Deze middag kwam neefje bij haar spelen, rennen door de sneeuw, schreeuwen en joelen met grandpa.  s Avonds was kleine dame helemaal gesloopt en sliep om 18.45 als een prinsesje in het grote bed op de bloemenkamer.Nu is ze weer naar huis, dochter kwam haar om 11.00 halen en het is hier heel erg stil....

liefs grandma


4 opmerkingen:

 1. Gezellig hoor, jullie kleindochter bij jullie.
  Kan me voorstellen dat het nu weer stil is.

  Fijn dat de tuinaarde zo goed is voor de moestuin, dat scheelt alweer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was voor iedereen vast een heel erg leuk en gezellig weekend. Genieten met een grote G!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mis je dan zo'n kinderstemmetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet alleen de kleindochter heeft genoten zo te lezen , naar Oma ook . Schitterend , hele kostbare momenten.

  BeantwoordenVerwijderen