zondag 1 juli 2018

Een nieuwe hond.

We hebben een nieuwe hond!
Een paar weken geleden vond ik op verhuisdieren.nl een hond met zo’n lief bijzonder hoofd. Ik stuurde een linkje naar grandpa en die appte terug: “ gelijk reageren ! “ Dat heb ik gedaan en sinds vrijdag woont Boja hier in huis. Ze is een hondje uit Roemenië , een gewezen straathond . Daar kwamen we trouwens snel genoeg achter want ondanks dat we de tuin goed omheind hadden, ontsnapte het beestje de eerste middag. Het fostervrouwtje kwam met haar hond , ze riep en floot Boja en warempel daar kwam ze aan ,  tegen die tijd waren we al 3 uur aan t zoeken! Afijn ze was er weer en het gaat eigenlijk heel goed. Boja wandeld buiten rustig aan de lijn en luistert binnenshuis prima, ik hoop dat ze binnenkort los in de tuin kan.  We hebben haar zgn vluchthekje met gaas verhoogd maar ik vertrouw het nog niet, drommels wicht.Leuk beest he 🙂

Door de komst van de hond loop ik in de moestuin een beetje achter, deze week maar weer flink aan de slag met de schoffel. We eten elke dag heerlijke verse groenten. Sla, komkommer, snijbiet, andijvie, bietjes, peultjes, kapucijners, spitskool, broccoli en aardappelen. Ik koop geen pootaardappelen meer, de aardappelen doen het niet zo goed in de moestuin. Ik heb aan het begin van het tuinseizoen vaak wat uitgelopen (gekochte) aardappelen in de kelder, die snijd ik in stukken en elk afzonderlijk stuk mét uitloper stop ik in de grond, werkt prima en kost niets extra.  Zo heb ik toch een paar stammetjes nieuwe aardappeltjes miamie. 
We hebben niet echt veel van alles,  een paar plantjes van verschillende soorten groente, sommige kweek ik op van zaad, andere koop ik op de markt, voor 1.50 heb je al 10 slaplantjes!

Morgenvroeg heb ik een gesprek met mijn leidinggevende. Mijn sabbatical loopt alweer ten einde , 1 september moet ik weer aan het werk. Ik hou jullie op de hoogte. 

Liefs grandma.
7 opmerkingen:

 1. Wat een leuk dier zeg. Leuk ook dat ze gered is uit het buitenland. Ik heb zelf o.a. twee buitenlandse katten. Een Egypische en een Spaanse. Geen spijt van. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie hond ! Hier ook sinds een jaar een Roemeense asielhond van 12 jaar.
  Is deze ook zo op eten gericht? Weglopen in het begin hoort er een beetje bij.
  Ik vind het wel jammer dat je het verleden van deze honden niet kent ivm het verklaren van gedrag. Veel plezier er mee !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke hond! En fijn dat er zo weer een hondje een warm mandje heeft gekregen. Wij hebben zelf 3 honden die zijn gered uit dodingsstations in Spanje (yep, die heb je in Spanje, wordt daar heel normaal gevonden). We hebben ook jarenlang honden opgevangen die in Spanje waren gered, en in Nederland een warm nestje zochten. Wij waren dan het tussen-station, bij ons kwamen ze tot rust, en wij kregen een goed beeld van elke hond, zodat we het juiste baasje bij de juiste hond konden combineren. Geweldig dankbaar om te doen!
  Geniet nog maar lekker 2 maanden van je sabbatical en van je nieuwe hond!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat een leuke hond!! Ze lijkt op onze Brit! (maar anders vond ik het ook een leuke hond hoor)

  Wat goed dat jullie een straathond hebben genomen ... die Boja boft!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk koppie, net de allereerste hond die ik had toen ik 10 was.
  Nu met partner al jaren asiel en afgestane honden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha, ja ik vond jou ook weer:-) Schattig die hond! Hartstikke leuk om zo'n dier om je heen te hebben! Groet!!

  BeantwoordenVerwijderen