zondag 17 december 2017

De koude kas

Sinds we de kas hebben is ons tuin/ groeiseizoen verlengd. We beginnen in het vroege voorjaar met veldsla en jonge slaplantjes, daarna planten we tomaten en komkommers, eind september is het gedaan met de tomaten en komkommers en zet ik er weer sla in. Voorzaaien doe ik niet meer in de kas , de slakken hadden er hun 5* restaurant van gemaakt , heerlijk al die jonge plantjes .

Vandaag aten we het laatste kropje sla.
Onder het kropje trof ik warempel nog een slak aan 😳.

In de kas groeit tot mijn grote verbazing een palmkooltje,  hoe die daar komt.....er staan ook een 5-tal spontaan opgekomen tomatenplanten. Palmkool is natuurlijk winterhard , ik ben vooral benieuwd of de tomatenplanten de winter overleven 😉.

Vanmiddag vierden we de verjaardag van kleinzoon op het dorp, het ventje werd 6 jaar. Wat vliegt de tijd. 

Poes Boots wil aandacht, het typt moeilijk met een kat op schoot. 


Kijk die blik “ ja ? Klaar nou? “

Liefs grandma.

4 opmerkingen:

 1. Als ik de smartphone pak dan wil onze kat altijd aandacht. En gaat dan op mij zitten net zolang tot dat ik aansacht geef.

  Fijn dat je nog iets hebt kunnen oogsten. Volgend jaar wil ik ook een kas in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat dat ook is met katten 😄

   Onze kas is maar 2x2 achteraf zou ik toch voor een 2x3 hebben gekozen. We halen er genoeg uit hoor maar met 2 komkommer, 2 tomaten en nog een peperplant bv is hij echt vol.

   Verwijderen
 2. Ja leuk, wij zijn ook heel erg blij met de kas. Hier staat hij nog vol met sla :)
  Wat leuk dat er een palmkool in je kas staat, ik heb dat ook gehad en hij deed het daar heel goed. Iets te goed, want ik heb hem uiteindelijk weggehaald om plek te maken voor de tomaten. Jammer, omdat ze natuurlijk meerjarig zijn (ik meen 2 jarig?). Maar hij nam ruimte in van minimaal 2 tomatenplanten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me heerlijk om een koude kas te hebben en langer verse groenten te kunnen eten. Staat dus hoog in onze wensenlijst.
  Helena

  BeantwoordenVerwijderen