maandag 2 juni 2014

moestuinmaandag, war-zone moestuin

Het is een drukke tijd hier. Veel werken buiten de deur en veel meehelpen bij de kinders. De tijd die overblijft gaat op aan het huishouden en de tuin. Vandaag echter, heb ik een dag onverwachst  TIJD en wat nog mooier is...vanaf donderdag heb ik tien hele dagen vrij, tíen !! Gewoon uitgeroosterd, heerlijk.

Waar ik het ook druk mee heb is het bestrijden van de slakken in de tuin , het is een regelrechte war-zone . Ik las bij http://eenvoudigerleven.wordpress.com/ dezelfde strijd. De slakken vreten alles op, de enen dag staan de jonge bietjes en worteltjes mooi boven de grond de volgende dag zijn ze verdwenen. Zelfs van de boontje staan alleen nog de steeltjes. Vorige week heb ik voor het laatst bijgezaaid, nog nooit zo'n droevig jaar meegemaakt.

De peultjes doen het echter wel goed, ze bloeien prachtig , de blauwschokkers doen ook hun best . De kolen zijn iets aangevreten maar staan onder strenge controle en zullen het wel redden. Verder is er snijbiet, sla (rode), radijsjes, eeuwige moes, tuinbonen, kruiden, rabarber, frambozen en aardbeien. De knoflook kunnen we al bijna oogsten. Alle aardappelveldjes staan er groen en welig tierend bij. Bij het terrasje staan tomatenplanten, komkommerstekken en een paprika plant.
De appelbomen hebben kleine vruchtjes en de pruimenboom zit vol.
Als ik het zo nalees hebben we toch nog wel wat te oogsten :) en is niet alles kommer en kwel. Het spijt me gewoon van de bieten en worteltjes....en de boontjes.

Vanmorgen stond ik om 6.15 op. Plukte aardbeien voor op een beschuitje en knuffelde de konijntjes. Alles is zo vroeg nog vol rust en stille beloftes voor een nieuwe dag, zo fijn.

moestuin maandag is een idee van Hollandse klei

liefs grandma


4 opmerkingen:

 1. De mooiste tijd van de dag vind ik dat....zo s'morgens als iedereen nog
  slaapt ....echt genieten!
  Bah die slakken! ongelofelijk ! het lijkt of er dit jaar zoveel meer zijn dan andere jaren?!
  ....ik had bloemen gezaaid in een mooie mand aan de voordeur , ze kwamen al stilletjes piepen....deze morgen ontdekte ik dat die slakken
  ze ook opgegeten hadden....grrr...

  Ach de beesten moeten ook eten zekers? ik ga er me maar niet te druk
  in maken.....de zon schijnt zo heerlijk op mijn rug....het beloofd weer een
  mooie dag te worden.
  heel veel liefs
  en fijne dag nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ondanks wat tegenvallers ziet het er prachtig uit, en oogsten zullen we zeker! Hier vandaag de eerste sugarsnaps gegeten.

  BeantwoordenVerwijderen