Afgelopen donderdag kwam jongste dochter voor het laatst "stage-logeren " . Haar vriendje had een bakje meegegeven met een limoentje, wat fenegriek, verse tijm én een recept van bloemkoolsoep. Vrijdag kocht ik op de markt een bio-bloemkooltje en s'avonds aten we een heerlijke romige soep.
Recept.
1 bloemkool
1 limoen
wat verse tijm
wat fenegriek ( ongeveer een grote theelepel maar meer is vast ook lekker)
melk ( ik gebruikte sojamelk)
1/2 liter kippenbouillon ( k had nog zelfgemaakte in de vriezer, je kan ook een kippenbouillonblokje gebruiken)
1 ui
3 tenen knoflook.
50 gram zachte geitenkaas.
De bloemkool in stukjes snijden en gaar koken in de bouillon. In een andere pan het uitje fruiten en de kruiden toevoegen, even meebakken. Als de bloemkool gaar is het uien- en kruidenmengsel en de verbrokkelde geitenkaas toevoegen en in de blender of met de staafmixer tot een smeuïge massa mixen. Beetje melk erbij , ongeveer 1/4 van de soep ( ik had 200 ml toegevoegd). Tot slot het limoenschilletje boven de pan raspen, erdoor roeren. Beetje tijm als garnering, zalig.
Erbij aten we een salade van sla uit de tuin en dronken we een glas frisse vlierbloesemsiroop met munt.
liefs grandma.
Lekker hè, bloemkoolsoep. Ik maak dat ook soms en dan eten de kids het zelfs. Jouw receptje ga ik zeker ook eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenDie bloemkoolsoep ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het recept grandma :)
Klinkt heerlijk! Dank je voor het delen ♥
BeantwoordenVerwijderen