zondag 22 februari 2015

zaadjes, pootaardappelen en bloemetjes en bijtjes

Gisterochtend werden grandpa en ik wakker van een DHL-wagentje voor de deur. Ik hing vlot uit het raam om de aardige meneer een glorie-rijk goedemorgen toe te roepen om hem te verzekeren dat we thuis waren :) Hij had het pakketje al in de schuur gezet zei hij glimlachend. Yes ! Mijn doosje met pootaardappelen en zaden pompompom. Ik heb veeeeel te veel besteld natuurlijk , ondanks het feit dat de tuin een keer zo groot werd . Het gekke is dat ik ergens een black-out moet hebben gehad want deze bestelling was ik op papier kwijt, digitaal ook trouwens. Eind deze week komen er ook zaden binnen van Vreekens. Nou ja geeft niet , dochter en schoonzoon kunnen ook nog wel wat zaadjes gebruiken en de meeste zaden zijn wel een paar jaar kiemkrachtig volgens de verpakking.

Wat de bloemetjes en bijtjes betreft, ik durf het haast niet te vertellen....weer jonge konijntjes, zucht. Alles wat ze over konijnen zeggen is 100% waar :). Het ventje dat we meenamen naar Groningen heeft op het laatste moment schijnbaar nog een vrouwtje " met- t jong- gezet". Het wijfje had een dood nestje gehad en daarna heeft de man zijn kans gegrepen, voordat hij in het hok van Den Braven Hendrik werd gezet. Nou ja , evengoed welkom. Ik zie het slachten van konijntjes niet meer zo zitten zoals ik al eerder vermelde, dit is dus echt het laatste nest. Broer van schoonzoon zal helpen om het overschot van konijnen te verwerken om het even netjes te zeggen. En dan is het klaar. Mocht de nood aan de man komen dan weet ik hoe ik een konijn moet slachten en verwerken. Handig ...dan op dat moment.

Gisteren heb ik de appelboompjes gesnoeid. De tuinbonen zitten in de grond en deze week zijn de peulen en kapucijners aan de beurt. Worteltjes en uien kunnen ook maar de uitjes heb ik nog niet binnen. Het is nog vroeg in jaar maar dit jaar wil ik een lang tuinseizoen, dus vroeg beginnen is een must.
Ik ben ook begonnen met het leegmaken van de bedden. De laatste snijbiet verdwijnt in het konijnenhok, boerenkool is bijna op. Gisteren aten we prei, als het goed is kunnen we nog een keertje prei -uit-de-tuin-eten. De grond in de bedden ga ik een beetje losmaken, laagje kompost erover en het nieuwe groeiseizoen kan beginnen, lang leve het voorjaar :)

Ohja de kipjes zijn hier ook weer aan de leg, drie eitjes per dag, heerlijk !

liefs grandma.
1 opmerking:

  1. ahhh heerlijk he als de zaden binnenkomen :) Ik heb ook nog geen aardappelen en uien, tijd genoeg...ik ga 23 maart naar een groenmoesmarkt en daar koop ik dat pas......fijn dat alles langzaam aan weer op gang komt!

    BeantwoordenVerwijderen