zaterdag 9 mei 2015

heerlijk drukke tijden en dumpster diving grandma 2

De eerste werkdag bij de kindjes zit erop, een en al gezelligheid en drukte. We speelden, aten en dronken, brachten kindjes naar bed, haalden ze er ook weer uit én gingen machtige machines kijken op Scholtezathe ( ik was vorige week  mijn vleespakket vergeten en mocht het juist deze dag ophalen, dat kwam goed uit ) In de wei lag een grote stier naar ons te knipogen, de jongetjes waren diep onder de indruk.

Donderdag gingen grandpa en ik naar Ameland. Elk jaar doet grandpa daar een klus en voor de gezelligheid ga ik mee. Soms blijven we een nachtje logeren. Deze keer gingen op een dag heen en terug. We vertrokken met regenachtig weer maar eenmaal op het eiland brak de zon door . We hadden een prachtige dag, zijn zelfs een beetje verbrand! We wandelden op het strand, lunchten in een paviljoen. Als afsluiting aten we een pannenkoek bij de vuurtoren.

's morgens in de vroegte

veel schuim
ooit woon ik daar...mijmerdemijmer

zelfs hier :)

:)Er is daar een plekje waar ik vorig jaar een mooie buit uit een container haalde. Ik moest er gewoon even weer in kijken. Dit keer zat er niet zoveel soeps in helaas, Een groot aantal broden en een bakje ietwat snotterige champignons. Jammer voor mij maar misschien een goed teken dat er minder wordt weggegooid ???

Gisterochtend naar de markt en 's middags de tuin in. In de voortuin staat veel buxus, laurier, klimop en dat soort makkelijke planten, Makkelijk, maar twee keer per jaar moet alles wel drastisch gesnoeid worden. Een heel karwei dat kan ik je vertellen. We waren de hele middag zoet met snoeien, opruimen, vegen en sjouwen. Nu moet het snoeien van de achtertuin nog. De tuin achter is ons paradijsje daar groeien heel andere planten en bomen, ook veel bloemen zoals akelei, vingerhoed, vrouwenmantel, longkruid, iris, wilde geranium, spirea, teunisbloem enz. In het bosje groeit in de zomer een springbalsemien-woud, de zaadjes daarvan kun je gebruiken bv in je zelfgebakken brood of je eet ze zo op, roosteren kan ook.

Vandaag bak ik een rabarbertaart en een appeltaartje voor morgen, mochten er nog kinders komen dan hebben ze wat he. Komen ze niet dan hebben wij wat :)

liefs grandma.6 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's van Ameland. Leuk eiland is dat he? :)
  Wat een lekker weekend zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat van de springbalsemienzaden wist ik niet ik ben dol op Springbalsamientjes en heb ze ook volop....
  Dank voor de tip
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi ik lees altijd met plezier je leuke blogjes.
  Bedankt dat ik mag meelezen en me op het idee te brengen voor een rabarber taart want die staat ook in onze tuin.
  Een fijn weekend en leuke moederdag,
  Leen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lekker blogje heerlijk als je kan loslaten voor een dagje en genieten, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen