zaterdag 15 augustus 2015

hotsa vol aan de bak :)

Hallo, alweer lang geleden dat ik iets schreef. Ik had een mooie blog staan om te publiceren maar die is alweer achterhaalt :) man, de weken vliegen om.

Oh het is hier weer heerlijk druk. Ik ben alweer volop aan het werk, buiten de deur en thuis. De tuin vraagt een hoop aandacht en ondertussen doe ik zelfs een en ander in huis.
Jongste dochter en schoonzoon logeren al een aantal weken, doordeweeks, in het pipowagentje achter op de tuin. Ze werken allebei hier in de buurt dus dat is handiger dan steeds op en neer naar Groningen. De jongelui willen zoveel mogelijk geld verdienen want hun reis naar India gaat voor 98 procent door. Als alles gaat, zoals het in de planning ligt, vertrekken ze half september naar Heul-Ver-Weg :( voor tien maanden...zucht...maar wat een prachtige kans voor ze :)


Vandaag heb ik oa de diepvries schoongemaakt . Wat een zootje..er lag zelfs nog een makreel van heel lang geleden in een van de lades, zelfs de katten lustte hem niet meer oeps.
De voorraadplanken kregen een lap en oude rommel kieperde ik in de container. Ik ben geneigd een stoeltje in de kelder te zetten om te genieten van zoveel keurigheid.

We oogsten elke dag heerlijke groenten uit de tuin. Helaas oogsten de slakken ook grrrr vervelende glibberaars. Ze eten de jonge andijvie, de blaadjes van de boontjes en ze zitten op de kolen bah
Gelukkig blijft er genoeg over voor ons .vrolijke wortels

oogst van een dag

knoflook

courgette lasagne 

salades
Schoonzoon en dochter koken af en toe, grote heerlijkheid :) de meeste ingrediƫnten uit de tuin, zo fijn.


liefs grandma.

5 opmerkingen:

 1. Fijne tijd nog met dochter en schoonzoon voordat ze aan de grote reis beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tien maanden zijn echt te overzien! (spreekt ze uit ervaring met haar liefste) Al eens aan het gebruik Skype gedacht? Echt een wereldse uitvinding! Zo hebben wij de tien maanden dat we van elkaar gescheiden waren prima doorstaan.
  Komt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. he Angie, ik bewaar ze in een mandje in de kelder. Vorig jaar heb ik ze in een gevlochten streng opgehangen in de kelder , kan ook :)

   Verwijderen