zondag 23 augustus 2015

nog wat vakantiegevoel

Wat hadden we een leuke drukke week. Ik werkte anderhalve dag , lekker hoor dat een weekend al begint op dinsdagochtend om 11.00 uur :0
Dochter met de twee kindjes kwamen dinsdagmiddag, altijd een feest. We togen met een groepje naar het overdekte zwembad. Grandpa, oudste dochter met de kindjes, jongste dochter, zoon en kleinzoon en ik. Heerlijk, zowel jong als oud ging uit zn dak. Schreeuwen en joelen, een mat was het vlot en in de golfslag verging het ding met man en muis whaaaa ! De glijbaan, het kinderbadje , alles werd enthousiast uitgeprobeerd. 
Ik had kleindochter beloofd om met haar in de pipowagen te slapen. Aangezien het weer aan de koele kant was en wij dus niet de hele avond buiten zouden zitten had ik met haar afgesproken dat ik haar wakker zou maken als ik ook naar bed ging. We vertrokken om 11.30 naar het wagentje achter op de tuin. Kleine dame is nogal bang voor spinnetjes en laat er net eentje aan het plafond hangen. Spinnetje gevangen, kaarsje aan want het was wel erg donker, beetje gekletst...lekker slapen liefie. Oma mijn oor lekt ( drommelse buisjes ) ....oma misschien kunnen we beter in het grote huis....oma ik kan niet slapen...oma k vind het heul spannend hoor.. Om een lang verhaal kort te maken, om 02.15 stonden we onder een prachtige hemel sterren te kijken, op weg naar een bedje binnen in het grote huis :) :)

Woensdag kwamen dochter en schoonzoon uit Brummen ook nog even langs en zo was de hele week gevuld met gezelligheid.

De moestuin voorziet ons elke dag van verse groente. Af en toe oogst ik wat extra om alvast in te maken. Snijbonen, bieten, komkommers in het zuur, bosbessen en vlierbessen. 
De appelboom hangt vol, de wortels gaan deze week in de weck net als de sperzieboontjes

onder de parasol, snijbonen snibbelen

Ondertussen geniet ik van het mooie weer, de schitterende luchten, de omgeving ach, het hele heerlijke buitenleven.

gewoon een paar honderd meter vanaf ons huis

zo mooi

en wijds

vanuit mijn lievelingsligstoel, wat een mooie lucht..

liefs grandma


7 opmerkingen:

 1. Heet dat snibbelen? Mijn vader deed dat op zijn wijsvinger met oud schoenmakersmes dat alleen uit staal bestond zonder lemmet en dat nogal kort was geworden door het vele slijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Prachtig zoals je dat schrijft van je grootvader.
   Wij noemen dat snibbelen, ( snibbel 'n) zal wel dialect zijn :) of familie-taaltje hihi

   Verwijderen
 2. Wat een mooie foto's en wat kostelijk het verhaal over het slapen met je kleindochter. Leuk zoals jullie met elkaar genoten hebben in het zwembad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook, misschien 3 jaar geleden alweer, dit soort slaapperikelen meegemaakt. Het slot van het liedje was dat ik er maar op een matras op de grond naast ben gaan liggen en toen was het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben ik jaloers op je moestuintje.. pffff... droom voor mijn volgende huis. Wat woon jij mooi daar met dat prachtigge landschap in de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat wonen jullie mooi, prachtige natuur. Hier ook boontjes in de weck vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen