vrijdag 22 juli 2016

Oud en nieuw

Zo midden in de zomer is er een oud en nieuw gevoel in de moestuin. De bakken met blauwschokkers , een restje peulen , de aardappelen , ze maken ruimte voor nieuwe gewassen of worden voorbereidt op een volgend jaar. Lollig om wat verlepte tuinbonen en capucijners samen in bak te zien met frisgroene boontjes en courgettes.

 

 Het echte oogsten is begonnen whaaaa en ik ben nog druk buiten de deur!  Ik werk de afgelopen dagen veel buiten de deur , er zijn veel bezoekjes geweest en natuurlijk zijn de moeder-dochter dagen weer begonnen. Gisteren was ik met dochter uit Ermelo naar Amersfoort. Dit jaar gingen baby Bas en kleindochter mee, de vader had het druk met een grote opdracht dus hadden we een limited edition van moeder-dochterdag :). Kleindochter moest even wennen aan de regels van het shoppen n.l. je kunt niet alles kopen wat je wilt en we hoeven niet in elke winkel iets te kopen . We hadden we prachtige dag. We kochten leuke dingen , dronken gezonde thee-tjes en gingen lekker uit eten. 

Vandaag ben ik druk met boodschappen en stressen voor een BBQ op t werk. Een collegaatje en ik zijn 12 1/2 jaar in dienst en dat vieren we natuurlijk met onze mensjes en hun familie. We haalden biologische wijn en rosé, wat fris en bier. Het vlees is van een slagerij die duurzaamvlees verkoopt van wroetvarkens, vrije runderen en boerderijkippen. Ik ben zelf niet zo van de vleesschranserij maar dit is te doen. Na morgen ga ik een poosje vega leven gewoon omdat het kan.

Geniet van de zomer, liefs grandma.

2 opmerkingen:

  1. Wauw wat een heerlijke dag heb je gehad met je dochter. Gefeliciteerd met je jubileum. Wij hebben gisteren ook duurzaam gbbq ed. Dat kun je dan prima een keer doen in de zomer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk dat de tuin weer zo gul is. Hebben de slakken niet teveel schade aangericht?
    Je moeder-dochter dag klinkt heel geslaagd.
    Een gezellige barbecue gewenst. Van een vleesschranspartij hou ik ook niet meer, maar ik waardeer een goed stuk biologisch vlees des te meer. Vorige week hadden wij schijven verse ananas op de barbecue, dat was een overheerlijk toetje !

    BeantwoordenVerwijderen