woensdag 23 november 2016

Pompoendag

Vanmorgen heb ik een grote pompoen geslacht. Er zat een zwak plekje op de schil, tja dan kun je hem beter direct verwerken he. 

 

Ik maakte een grote pan soep , genoeg om vier keer van te eten. Toen was er nog een hele helft over, die sneed ik in kleine blokje en zette een deel daarvan in zoetzuur . De rest ging als puree de vriezer in. Deze puree is ideaal voor nog een soepje, door een deegje of als prakje voor een babykleinkind die komt logeren.


 

Zoetzure pompoen is heerlijk bij een stamppot, vlees of bij kruidig eten. 

Vandaag had ik vele appeltaarten en appelmoes moeten maken maar het was lekker weer buiten dus koos ik ervoor om vanmiddag naar buiten te gaan, beetje bladharken en met t hondje aan de wandel. Vanavond at ik bij schoondochter en de kleinkindjes ( ja pompoensoep hihi) .

Morgen naar liefste zus , die woont zo prachtig op de Veluwe . Op de heenreis nog even bij dochter in Zutphen op de koffie die woont niet zo ver  bij liefste zus vandaan. Zus en ik hebben een vrouwen logeerpartijtje want grandpa gaat niet mee. Margie gaat wel mee natuurlijk, ze is dol op een roadtrip. Madam zit dan voorin, op de vloer voor de bijrijdersstoel met haar kop op de zitting en dan kijkt ze me heel innig aan tot ze in slaap valt .  We hebben geprobeerd haar achterin de auto laten maar dat is geen optie, ze kan er zelf niet inspringen en de hele reis zit ze rechtop proberend haar evenwicht te bewaren,  arme voorpoten die zijn de dagen daarna helemaal stram en stijf. Persoonlijk vind ik het ook erg fijn om haar onder aaibereik te hebben :) 
Vrijdagmiddag hoop ik weer thuis te komen. 

Liefs grandma.


2 opmerkingen:

  1. Heb je ook een recept voor pompoen zoetzuur? Klinkt lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gisteren ook pompoensoep op, door mijn dochter gemaakt, heerlijk.
    Ik ben ook benieuwd naar dat pompoenzoetzuur-recept.
    Groetjes, Angela

    BeantwoordenVerwijderen