zondag 18 december 2016

Sobere maand met een missie, living on a budget .

Januari komt steeds dichterbij en daarmee onze low budget maand. Mensen die al langer mijn blogjes lezen weten dat grandpa en ik in januari eigenlijk niets willen uitgeven 😉. We leven van onze voorraad , de moestuin ( wat er nog staat) en kopen alleen dat wat we echt nodig hebben. Vorig jaar pinde ik elke week 50 a 60 euro en wat ik daarvan overhield deed ik in een potje voor iemand die het goed gebruiken kon. Aan het einde van de maand had ik een mooi bedragje om weg te geven. Ik ben benieuwd of het ons weer gaat lukken.

Gisteren vierden we de verjaardag van kleinzoon van het dorp hij wordt deze week 5 jaar, ach ons lieve ventje, wat gaat het hard, ze worden veels te snel groot. 

Had ik jullie al vertelde dat vriendin en ik onze fijne woeste tuin kwijt zijn? De man van wie het stukje grond is vond het toch te wild ben ik bang. Tja ik moet eerlijk zeggen dat we er te weinig tijd voor hadden. Het overlijden van de man van mijn vriendin, de nasleep daarvan, ons beider werk en de vele kinders en kleinkindjes maakte dat we niet veel tijd over hadden. Het is jammer, maar het is niet anders we kijken nu uit naar een volkstuintje in de buurt , gewoon een lapje van 10 bij 10 om wat extra te kweken. Mijn eigen moestuin bij huis hebben we natuurlijk nog wel. 
Vorige week kreeg ik de nieuwe zadenlijst , oh wat weer een heerlijkheid om te bestellen en te dromen over een nieuw tuinseizoen.  We zullen het allemaal weer beleven in 2017!

Liefs grandma.


5 opmerkingen:

  1. Oh ja het is weer zover. Januari is voor mij ook een top spaar maand meestal ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijne feestdagen en alle goeds voor jullie met kinderen en kleinkinderen in 2017. Mijn blog is veranderd is van naam zie link als je op mijn naam klikt.

    BeantwoordenVerwijderen