woensdag 24 april 2019

mooie nieuwtjes en pech met kippenjacht.

We beginnen gewoon met goed nieuws. Jongste dochter is geslaagd voor haar diploma hoe fijn en goed is dat !! Ze is nu officieel maatschappelijk werkster, we zijn erg trots op haar dat snappen jullie zeker wel ! Ze heeft er hard en lang voor moeten werken maar het is gelukt.

Dochter uit Zutphen haalde haar motorrijbewijs , ook iets om trots op te zijn :)

Wat de pech met kippenjacht betreft, afgelopen maandag besloot ik om onze loslopende kip bij de andere kippen in het hok/ren te doen. Deze kip komt bij zoon vandaan en wil absoluut niet bij de andere kip en haan. Nu er weer gezaaid en gepoot wordt in de moestuin, wil ik haar toch opgehokt hebben. Het lukte om haar in de ren te krijgen. Om te voorkomen dat ze over de omheining zou vliegen wilde ik een paar takken op het hekwerk leggen maar ojee ik gleed weg en stapte met mijn voet in een scherpe tak. ( ja blote voeten in sandalen) .  s Avonds klopte en brandde de voet. Gisterochtend ging ik naar de huisarts en die schreef een kuur voor, én rust. Dat laatste ben ik niet zo goed in maar goed, ik heb me voor vandaag ziek gemeld want het lopen gaat natuurlijk ook niet best.

Dus zit ik een beetje op de bank, kreupel eens de tuin in en drink koffie met grandpa en de stratenmakers die vandaag de oprit leggen. 

Vandaag heb ik rabarber / sinaasappel / anijs jam gemaakt. Ik kreeg dit recept van Margret en het is echt lekker.

1 kilo schoongemaakte en stukken gesneden rabarber. ( ik had 1250 gram)
sap van 2 á 3 sinaasappels
3 anijssterren
400 gram rietsuiker
25 gram marmello

Kook de rabarber met het sap en de anijssterren tot alles ( niet té ) zacht is. Roer de suiker gemengd met de marmello door de rabarber laat alles 2 a 3 minuten goed doorkoken. Doe de  gloeiend hete jam in gesteriliseerde potten. Zet de potten 10 minuten op hun kop, draai ze daarna om en laat ze afkoelen.
Ik zet de potten na het vullen nog even 10 minuten in een pan met kokend water, dan zijn ze nog langer houdbaar.

Na het jam koken was het weer tijd om te rústen, been omhoog errug leuk....nope.

Hieronder de zeepjes die ik kleurde met spirulina, ze zien goed uit en ruiken heerlijk ( rozemarijn en mint )
.liefs grandma


3 opmerkingen:

 1. Je schrijft in je jam recepten steeds marmello. Ik gebruikte dat ook altijd, maar kan het nergens meer kopen. Heb jij nog wel een adresje dan? Zou fijn zijn, want het is fijn spul en je gebruikt veel minder suiker dan met bv. de halvajam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik koop het hier https://www.unibrew-nederland.nl/ambachtelijk/jam-maken/marmello-geleerpoeder.html

  Je kan hier ook marmello I kopen voor jam zonder suiker ( zoeten met appel diksap )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hihi kijk hoe ver ie eerste woorden uit elkaar staan :) nochtans gebruikte ik normale spatie

  BeantwoordenVerwijderen