donderdag 24 april 2014

moestuin tegenvaller

In de moestuin wordt druk gegeten en daar ben ik niet zo blij  mee. De meiraapjes zijn verdwenen en ook de raapstelen hebben geen kans om te groeien. Zelfs de koolplantjes onder het insectengaas hebben het zwaar te verduren. Vandaag maar weer bijzaaien en strooien met koffiedik. Bij de koolplantjes heb ik wat houtas gestrooid, dat zal zeker helpen. De radijsjes hebben het wel overleefd vanmiddag eet ik daar wat van op mijn boterham. Lekker hoor, plakjes kaas, plakjes radijs en  het fijn gesneden loof. Broodje gezond :)

Wat wel groeit is deze kleine dappere dokus. Een en al gezelligheid in het hok.Het bed waar ik gisteren mee begon heb ik samen met grandpa al in elkaar gezet. Nog een keertje wat lelijke plekjes bijwerken en dan kan er heerlijk in geslapen worden. Als ie klaar is maak ik wel een foto. De verf is op, eerst nieuwe bestellen :)

liefs  grandma


16 opmerkingen:

 1. Jammer van je moestuin.
  Wat eet al je lekkers op? Slakken of toch de kipjes?

  En sluit me geheel aan bij Milla: wat een prachtig wollig konijntje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn slakken Mommy, ik ben bang dat de zachte winter voor een slakkenplaag heeft gezorgd. Vanmorgen een bak vol slakken aan de kipjes gegeven. JAK

   Verwijderen
 2. Helaas kun je daar eigenlijk maar 1 ding aan doen. Je zult toch aan de slakkenkorrels moeten gaan, want anders heb je helemaal geen oogst. Ik had 4 jaar geleden zo'n echte plaag. De jaren erna viel het heel erg mee, want de slakken hadden geen eitjes kunnen leggen.

  En wat je konijntje betreft, ik zou hem/ haar zo willen hebben. Ze/ hij is erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja erg he, ook ik zie elke keer de meiraapjes verdwijnen, de kolen lijken het wel goed te doen onder het gaas en ook de sla gaat prima. Ik heb toch wat slakkenkorrels gestrooid, want wil zelf ook wat raapjes proeven. Ook strooi ik elke week de gebruikte koffie bij de planten....en dan die mierennesten...zo veel heb ik nog nooit gezien, heb gelezen dat ik daar nootmuskaat moet strooien, nou die gaat dus ook mee naar de tuin :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nootmuskaat tegen mieren? Heb ik nog nooit geprobeerd bedankt voor de tip.

   Verwijderen
 4. Wat een mooi nijntje. Prachtig wit velletje. ;) en ja slakken..brrr..slakkenvallen, wegvangen, of eenden nemen! Die eten slakken, en schijnen erg leuk te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook bezig met een (mini) moestuin, leuk! Wat een lief konijntje heb je (en een leuk blog!)

  BeantwoordenVerwijderen