zaterdag 20 december 2014

Schotse Hooglanders ( 2 ) en een jarige job

Kleinzoon werd gisteren drie jaar, wat een kerel is het al ! Morgen geeft hij zijn verjaardagsfeestje. We hebben er helemaal zin in :)

Vandaag was dan de dag dat we naar Opende reden om ons bestelde hooglandervlees te halen. Jongste dochter en schoonzoon kwamen gisteravond al , konden ze nog even op bezoek bij de jarige job want morgen redden ze het niet.
We stonden op tijd op en reden op ons gemak naar Opende. Door het verregende en verwaaide Drentse en Groningse platteland kwamen we tegen elven aan bij de boerderij. Een aantal Hooglanders stonden achter het huis. Wat een prachtbeesten zijn het toch. Lekker roeg en stoer ja :)
Onze pakketten stonden klaar en grandpa bracht ze direct naar  de auto. Ik had een koelbox met een bevroren element meegenomen zodat we op ons gemakje konden rondkijken en natuurlijk alle hapjes die klaarstonden konden proeven. Man-man wat een heerlijkheid. Pompoensoep, saucijse broodjes, gehaktballetjes in tomatensaus , kip in kerriesaus en puur vlees in dunne plakjes, jammie. Alles gemaakt door Marijke.

dochterlief geniet 

dit is ook genieten :)
lekker druk

diepvries la vol heerlijkheid

De jongelui hebben we afgezet bij hun huisje in Groningen. Op de terugreis even bij de schoonouders op bezoek, altijd gezellig. Hier op het dorp , bij de molen, hadden ze spekkedikkn (meel)  te koop. Ook daar even naar binnen, lekker proeven en met een zakje kniepertjesmeel en pannenkoekenmeel weer vlugvlug in de auto naar huis, wat een regen en wind!

Nu zitten we warm bij de gloeiende kachel, kopje koffie , heerlijke zaterdag.

liefs grandma

4 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd, goed om te lezen dat je zo vlees koopt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de felicitaties. Ik denk dat ik alleen nog maar dit soort vlees wil. Beesten die echt buiten leven. Papa , mama en kindjes samen in de wei...zoals het hoort

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd, en wat leuk om zo vlees te kopen, geeft toch net een extra tintje

  Groetjes
  Maartje Blogt

  BeantwoordenVerwijderen