vrijdag 6 februari 2015

druk gedoe en genietmomentjes

Sorry hoor, ik laat het bloggen een beetje versloffen. Had ik gedacht dat er na een lange tijd van onzekerheid rust zou komen op het werk...het tegendeel is waar. Vanaf half december zijn er 5 zieke collega's en zoals het nu lijkt duurt dit nog wel even , zucht. Voor de rest van het team betekent dit  vaker werken, langere dagen, veeeeeel invallers ( vanaf december hebbenwe  al 51! verschillende nieuwe gezichten gezien ). Eerlijk gezegd kunnen we het nauwelijks volhouden. Gelukkig ben ik vandaag heerlijk vrij :)

Grandpa en ik sliepen vanochtend een beetje uit en vertrokken na een gezellig ontbijt naar de stad. We kochten lekkere dingen op de markt. Brood, drie soorten kaas, portebello's , noten, enz. We dronken koffie met slagroom bij Heeren de Wit en reden toen weer op huus-an. Na de lunch  ging ik aan de slag. Van noten, zaden en pitten maakte ik een lekkere muesli. Onderin de koelkast lagen wat gerimmpelde stoofpeertjes ( volgens mij nog van de kerst) en in de vriezer lag  een hazenbout die echt klaargemaakt moest worden.  En terwijl de zon door de ramen schijnt geniet ik van de geurtjes die in huis hangen. Warme geuren van geroosterde noten gemengd met kokende stoofpeertjes en kruidig vlees in de pan hmmm. De kachel snort en poes Boots ligt in mijn nek te spinnen. Genietmomentjes :)

                                                 


liefd grandma, fijn weekend.


5 opmerkingen:

 1. Sterkte met alle drukte! Vervelend is dat als er zoveel zieken zijn.
  Fijn dat je vandaag dan je genietmomentjes had :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oei dat zijn veel zieken, gelukkig vandaag een genietdag...hopelijk morgen nog één.
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O ik heb ook nog van die gerimpelde stoofpeertjes .. wou ze aan de konijnen geven .. maar ik doe net als jij! Gewoon stoven die handel.

  Doe maar rustig aan, en geniet van je weekend, met al dat harde werken! Het is zo'n kettingreactie he, een paar ziek, de anderen zwaarder belast, die houden dat ook niet vol, en degene die dan uiteindlijk aan het werk blijven krijgen het topzwaar .. niet fijn! Sterkte, en hou jezelf in de gaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is toch niet vreemd,dat zo'n spannende tijd aan het immuunsysteem vreet?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Flink veel genietmomentjes inbouwen om het vol te houden. Wat balen dat er juist meer druk gekomen is nu op het werk. Zoals Izerina al zegt, spanning vreet, en nu er beslissingen genomen zijn komt dat eruit bij mensen. Pas goed op jezelf, en geniet lekker van de maaltijd vandaag, heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen