donderdag 2 april 2015

vrije dagen

Gisteren beetje gewerkt bij schoondochter, toch weer wennen die kleine kindjes :). Schoondochter werkt nog een paar weekjes , daarna nemen haar vriendin en ik haar taken over.

Toen ik thuis kwam durfde ik voor het eerst in twee dagen de kachel aan te maken. al die tijd stond de wind pal op de schoorsteen. k Haalde een mand hout en zag hoeveel rommel er her en der door de tuin lag, alles verwaait. De deksel en het luikje van de compostton, mijn net voor over de kolen, potjes, houten pallets, plastic troep, wat een zooitje. Grandpa kwam thuis en merkte op dat de schoorsteen geen kap meer had whaaaa, de kap vonden we aan de andere kant van huis in de bosjes. Zoon kwam 's avonds met een lange ladder en plaatste de kap weer op de schoorsteen. Als ik iets eng vind is het wel het-dak-op . Zoon trok zich daar niets van aan, klom naar boven , verplaatste dakpannetjes en klauterde zo naar plaats van bestemming. Grandpa stond onderaan de ladder en hield de boel een beetje in evenwicht. Grandmaatje stond achter de auto met de handen voor haar oren en mist een extra paar handen om voor haar ogen te doen, doodeng, en toch willen zien wat er gebeurt he :)
In een poep en scheet van de boel voor mekaar, fijn.

Vandaag wilde ik echt in de tuin, maar het is niet te doen, zaadjes waaien weg enzo , bah. Morgen maar zien ...
In plaats van in de tuin te werken, maakte ik de keukenlades schoon, de koelkast kreeg een lap en de wc moest eigenlijk ook gedaan. Wasje vouwen, stofzuigen, telefoontjes plegen zo gaat de tijd wel voorbij. Morgen lekker naar de markt. Dochter en schoonzoon komen morgenavond logeren. We vieren Pasen een beetje makkelijk . Iedereen ziet maar wanneer ie komt of gaat, alles is okee. Liever niet komen en genieten van vrije dagen in hun eigen huis is ook een optie, we maken ons nergens druk om :)

liefs grandma

4 opmerkingen: