donderdag 14 mei 2015

tuinwerk, herinneringen en een strandhuisje

Drukke dagen vol kinderpraatjes wisselen af met dagen relaxed werken in de tuin. Alhoewel, ook de kindjes pootten gisteren  klimboontjes en uien, spinazie werd gezaaid , ach wat deden ze hun best :)
Dagen op de kinderopvang zijn lang, een dag van half acht in de morgen tot half zeven in de avond zijn geen uitzondering. Gelukkig hielp jongste dochter op de maandag en een collegaatje komt op de woensdag van negen tot twee werken, evengoed lááange dagen. De dagen dat ik vrij ben slaap ik uit en vertoef de rest van de dag tussen slaplantjes en tuinbonen. Elke dag kletsen buurvrouw en ik moestuinpraatjes. De buren tuinieren in grote bakken en dat gaat heel goed eigenlijk. We wisselen plantjes uit en soms drinken we samen een bakkie thee. Om ons heen lopen de katten, zingen vogels en is er rust...gewoon achterop de tuinen :)

Dochter uit Brummen stuurde eens een you-tube filmpje van een bekende pianist, zo mooi. Ik bestelde de cd en nu al is het een van onze favorieten. Hoewel de muziek nieuw voor me was riep hij prachtige herinneringen op.
Lang geleden toen de kinderen nog thuis woonden was er eens een avond dat het vreselijk zou gaan onweren. We hadden de terrasdeuren open en een van de kinders speelde een stuk op de piano, de andere kinderen en ik zaten buiten op het randje van het oude terras. De muziek golfde naar buiten waar alles stil was in afwachting van het noodweer dat er duidelijk aan zat te komen. We bleven zitten, luisterden zowel naar de donder die dichterbij kwam als naar de muziek, zagen de flitsen en voelden hoe de wind toenam en de eerste druppels vielen...Het was zo'n bijzonder moment. 

Dit weekend is het tijd om avonturen en herinneringen te maken :) Morgen gaan oudste dochter , de kindjes en ik naar een strandhuisje. Echt een huisje op het strand. We gaan zonder onze mannen jaja :) eens zien hoe dat is. ( het is wel een beetje spannend want schoondochter zit inmiddels in de 38ste week van de zwangerschap whaaa )

Ik wens jullie dus vandaag al een heel fijn weekend, liefs grandma.


4 opmerkingen:

 1. Mooie muziek! En ik wens je veel plezier in je strandhuisje en hoop op mooi weer voor je. Ik ben een heel klein beetje jaloers..... een heus strandhuisje...:-)
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel plezier op het strand. Wakker worden van het geluid van de branding,geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel voor het delen van deze prachtige muziek. Ik ben er stil van tranen over mijn wangen en de kindjes die ook heel aandachtig luisteren.

  BeantwoordenVerwijderen