donderdag 9 juli 2015

Vandaag sprinkhanen gegeten

Afgelopen maandag nam  jongste dochter een potje gedroogde sprinkhanen mee. Wie dit blog al wat langer volgt weet dat schoonzoon zich bezig houdt met het kweken van sprinkhanen . Aanvankelijk ook meelwormen maar daar zijn de insektenmannen vanaf gestapt. Vandaag heb ik schoonzoon gebeld voor een receptje.

Neem 10 sprinkhanen (of meer)
Verwijder de pootjes en de vleugeltjes, voorzichtig hoor, het kopje moet blijven zitten
Smelt in een steelpannetje wat suiker met een beetje water, kook/bak een rood pepertje mee. Carameliseren.
Prik de sprinkhanen afzonderlijk op een stokje en haal deze door t caramelsausje. Niet teveel, een subtiel laagje zoet is het lekkerst
Laat ze afkoelen en smullen maar.

Ik vond ze erg lekker, crunchie zoet met de pit van een pepertje. Zeker voor herhaling vatbaar. Grandpa durfde het niet te eten, te herkenbaar als sprinkhaan. Zou ik ze malen en door t eten draaien dan had ie er geen problemen mee.
Schoonzoon had nog meer bereidings- recepten. bakken in olie met knoflook, peper en zout, beetje chili saus om te dippen. Gewoon roerbakken met alleen peper en zout. Je kan er eigenlijk alle kanten mee op.

sprinkhaan slachten :)

pootjes en vleugeltjes

op een prikkertje

caramel met een pepertje

beetje vaag maar zo kun je t eten
 liefs grandma.
8 opmerkingen:

 1. Hier een man die er wel aan wil, maar of ik er al aan toe ben? Waar zijn de insecten (voor ons) te koop? Weet je dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier staan de gevriesdroogde buffalowormen in de koelkast. Het kwam nog niet van klaarmaken. De kant-en-klare nuggets van wormen vond ik melig en flauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind insecten en wormen (jaren geleden al mee gestoeid) alleen te eten als er veel smaakmakers (zoals in jouw recept) bij komen. Veel kruiden en dan gefrituurd of met veel knoflook, ui en kruiden tot een burger gemaakt.
  Gelukkig eet ik al jaren geen dieren meer dus ik hief niet meer........

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben vegan dus.....maar voor de wereld zou het beter zijn, minder vervuiling en de hoeveelheid eiwitten moet goed zijn van de insekten, liefs xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil ze ook al jaren proberen, maar vind het nog zo duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit zou niets voor ons zijn , wij hadden er trouwens van de week één in de slaapkamer, je ziet ze hier wel vaker .Het zijn kleine exemplaren.

  BeantwoordenVerwijderen