woensdag 7 oktober 2015

drukbezette dagen

Mijn blogjes worden wekelijks heb ik in de gaten. Ik moet echt tijd máken om iets te schrijven. Ons leventje zit even in een stroomversnelling. We hebben veel logee-dagen gehad en ja ik wil iedereen dan graag veel aandacht geven. Dochter uit Brummen, jongste dochter ze kwamen beiden langs vorige week en bleven het weekend over. Zondag vierden we de verjaardag van kleinzoon Mart, hij werd 2 jaar! Wat een feest :)
Maandag en dinsdag moest ik werken en vandaag staat in het teken van APPELS. Er staat een grote pan vol appels op het vuur voor appelmoes, in het droog machientje zitten drie etages met appelschijfjes , in de kelder een krat met 7 kilo gave appels en op de fruitschaal liggen een aantal die een plekje of butsje hebben en deze week op moeten. En ja zoveel heerlijkheid...voor vanavond een appelkruimeltaartje voor bij de koffie :).De groentetuin raakt aardig leeg, een aantal bedden zijn opgeruimd en deels wat omgespit, Vanmiddag komt er op die bedden een laag stro en dan kijk ik er niet meer naar om. Vorig jaar verwerkte ik in de herfst compost door de toplaag, ik doe dat dit jaar niet. Volgend voorjaar kijk ik wat waar komt en dan voeg ik compost toe waar dat nodig is. Op die manier heb ik even de tijd om een nieuwe tuinplan te maken. Vandaag maak ik ook de kas leeg en zaai daar wat veldsla. Beetje vers bladspul voor in de late herfst, handig zo'n kasje .

Oh en weet je wat zo leuk is!? De "kuikentjes" zijn al aan de leg ! Elke dag een klein eitje. Haast een beetje ontroerend als een kipje voor het eerst een eitje legt achjaah :)
liefs grandma.

8 opmerkingen:

 1. De beroemde henne eitjes dus klein maar wel lekker

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja echt ! Van zes eitjes maken we een hartig taartje voor ons tweeën :)

   Verwijderen
 2. Och lief, ik ga volgende week of in de herfstvakantie maar weer eens aan de wildpluk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook zo fijn :) pluk je ook paddenstoeltjes? Lijkt me zo gaaf om te leren welke je kan eten..dat zet ik op mijn verlanglijstje voor volgend jaar !

   Verwijderen
  2. Ook zo fijn :) pluk je ook paddenstoeltjes? Lijkt me zo gaaf om te leren welke je kan eten..dat zet ik op mijn verlanglijstje voor volgend jaar !

   Verwijderen
 3. Wat een schartige eitjes! Kan ik echt van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja echt he , van die kleine dingen die dan je dag een extra kleurtje geven ofzo :)

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen