donderdag 22 oktober 2015

kleine huisjes

Grote huizen zijn handig. Vooral met veel kindjes. En met veel spullen. En met een partner die ook veel ruimte nodig heeft voor een kantoortje, een werkplaats enz. Ik weet dat....MAAR....

Ik wil een klein huisje met alles erop en eraan !!!!!

Al  vaker heb ik de Tiny houses aangekaart. Wat een heerlijkheid. Niet alleen heb je alles onder handbereik, het is zuinig, comfortabel, je hebt alleen dat wat je werkelijk nodig hebt in je bezit en dan de vrijheid, lieve mensen, wil je verhuizen dan noem je dat "verplaatsen " want je neemt je huisje gewoon mee :)

Ik volg de Tinyhouse Movement in Amerika , béter is dat ze ook in Nederland flink aan de weg timmeren met kleine huisjes. Onderstaand filmpje (was onlangs op tv) laat verschillende projecten zien. Van bedrijven tot particulieren. Ik lees ook de blog van Marjolein erg leuk!In onze tuin staat natuurlijk mn pipowagentje. Er zit een keukentje, een twee-persoonsbed en een eethoekje in. Geen wc, geen stromend water en geen douche. Het wagentje is ook niet geïsoleerd en in deze tijd van het jaar is het eigenlijk al te koud om in te logeren. 

Tja, ik droom gewoon verder, meestal komt er dan wel iets voorbij he :)

liefs grandma.


6 opmerkingen:

 1. Je moet,als je samen bent wel eenzelfde leefritme hebben. Ons huis is niet groot,maar ik ben blij,dat de één kan tv kijken in een klein zitkamertje en de ander lezen in de woonkeuken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grandpa en ik zitten eigenlijk altijd in dezelfde ruimte, in de woonkamer lekker bij de houtkachel. Wil hij eens iets kijken bv voetbal en ik liever lezen dan doet hij de oortjes in. Het probleem zit hem bij ons in de noodzakelijke grote schuur/werkplaats , liefst aan huis :)
   Hihi dat worden dan twee huisjes :)

   Verwijderen
 2. Zo'n klein huisje lijkt me ook heel erg prettig :)
  Overzichtelijk, makkelijk schoon te maken en met alleen het strikt noodzakelijke. Wat een bevrijding!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kijk ook al jaren naar dit soort huisjes, het lijkt me ook heerlijk. Als begin heb ik mijn huidige huis eens flink opgeruimd en een hoop weg gedaan maar er moet nog veel meer uit. ;) Ik kan ook zeker kleiner wonen, heb in mijn eentje 110 m2 en dat is echt teveel. Je moet het ook allemaal maar bijhouden, ruimte die je vaak niet eens gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook drastisch aan het opruimen. ons huis was heel praktich met 4 kinderen. Ruim ,zes slaapkamers enz maar nu is het veel te groot vind ik. Tja

   Verwijderen