zaterdag 31 december 2016

Laatste blogje van het jaar

De kerstdagen waren gezellig , eerste kerstdag waren grandpa en ik met zn tweeen, tweede kerstdag vierden we bij zoon op het dorp. Iedereen had weer wat lekkers meegenomen, de kindjes speelden en kleine Bas zat er gezellig bij want het ventje wilde niet slapen. We hadden voor de kindjes opwindzaklantaarntjes meegenomen . Na het eten maakten we een wandeling in het donker , de kindjes schenen met hun lampjes en vonden het helemaal spannend toen we door een pikdonker bosje liepen. Derde kerstdag waren we bij dochter in Zutphen, ook fijn, zo zagen we alle jongelui in twee dagen tijd. 

Nog een nachtje slapen en dan hebben we weer een spiksplinternieuwe nieuwjaar. Op naar nieuwe of misschien juist oude dingen. Grandpa en ik hebben net gelunched met oliebollen en appelflappen, we hebben dit jaar niet zelf gebakken maar het lekkers bij de bakker op het dorp gekocht , heerlijk hoor. In de buurt zijn ze aan t carbid schieten, ik ben blij dat onze hond stokdoof is hihi. Vanavond moet ik werken, zo gaat dat in de zorg he. We maken er een knusse en gezellige avond van met onze mensjes daar.

Vanaf morgen leven grandpa en ik super zuinig, de eerste week is er nog genoeg verse groente en fruit daarna wordt het wat meer puzzelen denk ik. Gisteren sloeg ik nog een mooie slag bij de groenteboer. Voor 6.50 kochten we mandarijnen, 3 koolrabi's , 3 granaatappels ( wist je dat je granaatappelpitjes heel goed kunt invriezen, hebben we iets luxe gedurende de sobere maand) , 10 onbespoten kiwi's, twee kleine groene bloemkooltjes, 4 avocado's en een grote zak met rode uien. Is toch niet te geloven, de bloemkooltjes kostten maar 29 cent per stuk, de avocado's 4 voor 1 euro en de grote zak uien kostte ook maar 1 euro, heel goedkoop allemaal.

In de kelder liggen nu nog 2 winterwortels, een kooldraap, een knolselderij, 3 koolrabi's , twee strookjes witlof, prei ( de laatste oogst van de woeste tuin) , gewone aardappelen en zoete aardappelen en een paar grote pompoenen. De bloemkooltjes maak ik straks klaar om mee te nemen naar t werk. 

Een hele fijne avond allemaal. Kalm aan.

 
Liefs grandma .

6 opmerkingen:

 1. Petje af voor je zuinige plannen. Een goede avond op je werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een hele fijne avond en alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar!
  Veel succes met de sobere maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Morgen ga ik mijn granaatappel pellen en de tip van invriezen komt dus heel goed van pas.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ene mooie oogst bij de groenteboer.
  Werkze en een prachtig nieuwjaar gewenst en suc6 in zuinig januari
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees met veel interesse mee. Wens je een gelukkig en gezond nieuwjaar.

  BeantwoordenVerwijderen