zondag 1 januari 2017

Daar gaan we! Living on a budget 3 euro per dag.

Goedemorgen allemaal, we waren laat vannacht, om 02.30 lagen we pas in bed. Na mijn werk gingen we namelijk nog  even naar zoon en schoondochter op het dorp, gezellig het oudejaar uitzitten. We startten vanmorgen dus ook laat en wel met een luxe ontbijtje/lunch
Van bananen, kiwi, restje ananas , avocado, spirulina, amandelmelk, wat granaatappelpitjes en elk 7 bosbessen maakte ik een smoothiebowl .

 

We hadden al deze heerlijkheid nog in huis. Totale kosten zouden 1.10 euro zijn voor ons tweeën . 

2 bananen       0.40 €
2 kiwi             0.20 €
thl spirulina     0.10 €
granaatappel   0.10 €
14 bosbes.      0.20 €
amandelmelk  0.10 €
paar stukjes ananas en wat kokosrasp.

Onze koffie is deze week gratis want ik kreeg van vriendin een pak koffie uit haar voedselbankpakket, ze drinkt zelf nooit koffie en heeft voor bezoek een senseo.

We hadden nog veel leftovers en natuurlijk hadden we vers fruit in huis voor de uitdaging vandaag begon. 
Ik koop trouwens vaak super rijpe bananen , van die lekkere bruine die de groenteboer eigenlijk niet meer kan verkopen. Vier kilo bananen voor 2 euro bijvoorbeeld. De bananen snijd ik in kleine plakjes en vries ik zo los mogelijk in, heerlijk in smoothies of als bananenijs. Bosbessen is ook zoiets, in het seizoen koop ik veel bosbessen om in te vriezen , als die voorraad op raakt koop ik bij de ah een grote zak voor ongeveer 6 euro, daar doe ik heel lang mee. Op deze manier heb ik altijd, min of meer vers en zeker goedkoop fruit in huis.

Vanavond heb ik weer een late dienst en kan ik mee-eten op het werk. Voor grandpa maak ik een salade met een eitje, hij kan er een broodje bij roosteren . Ik eet gratis en de kosten van grandpa's maaltijd zijn 75 cent. Het eitje kost 20 cent, t mini kropje sla 20 cent , het uitje, appeltje en slasausje zullen samen iets van 10 cent kostten. Manlief zal zeker nog wat yoghurt nemen , wat zal dat kosten 25 cent voor een schaaltje? 

Er lagen nog 2 appelflappen van gisteren die eten we als tussendoortje, gratis ende voor niets. 

Afijn , ik heb nog steeds 21 euro in de pocket voor deze week. Ik ben blij dat we een mooie voorraad hebben, de kosten voor boodschappen zullen hoofdzakelijk voor verse groenten en fruit zijn en af en toe wat extra dingen als brood, kaas en crackers . Oh en wc papier , vanmorgen pakten we de laatste rol 😳

Liefs grandma

6 opmerkingen:

 1. Succes met de challenge! Ik ga 'n beetje met je mee doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed van jullie! Zelf doe ik dit al een paar jaar maar dan nog extremer! We hebben zelf groenten en fruit van ons zelf en wonen op het platte land waar het normaal is om aardappels, uien en winterwortelen te 'lezen'Dat is resten van het land afhalen nadat er geoogst is. Gevolg: 9 kisten uien en even zoveel aardappels en een kist wortelen voor nop! Daarnaast koop ik bij voorkeur voedsel met 50% korting
  Zuivel idem, zure producten zijn na de datum nog zeker 3 weken goed in de koelkast. Brood bak ik zelf en ik eet vaak warm op mijn werk. Daarbij kook en bak ik lekkere dingen voor wie ze wil kopen en daarvan bekostig ik mijn huishoudgeld. In principe eten wij dus gratis!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eigenwijzehuisje6 januari 2017 om 15:23

  3 euro per dag is zeker netjes. Wij zitten deze week op 4,71 per dag. Ook niet verkeerd voor 2 personen denk ik zo. Zitten overigens ook weer een aantal zaken voor de voorraad bij!

  BeantwoordenVerwijderen