maandag 2 januari 2017

Prepdag

Ik had bedacht dat het handiger en wellicht goedkoper zou zijn om een aantal maaltijden tegelijk te maken van dezelfde ingrediënten. Gisteren zette ik 500 gr droge bruine bonen in de week en vanmiddag kookte ik ze gaar. Een deel van de bonen gebruikte ik voor bonenburgers. Ik prakte een fijngesneden uitje, een geraspte wortel , wat in water geweekt lijnzaad (als nep ei om de boel te binden) samen met de bonen , deed hier speklapjeskruiden, peper, paprika en knoflookpoeder door en bakte er 4 burgers van.

 


 

Twee burgers aten we vanavond bij de koolrabischotel en twee gingen de vriezer in. De rest van de bonen deed ik samen met uien, paprika, prei uit de woeste tuin, een potje mais, knoflook en veel pittige kruiden in de wok. 
Daar eten we morgen en overmorgen van, een keer met gepofte zoete aardappel en een keer met taco's beide keren met een avocado-dip.

 

Voor de koolrabischotel sneed ik de 3 kooltjes in reepjes, kookte ze 2 minuutjes en deed ze in een ovenschaal. In de kelder stond nog een pakje slagroom dat ruim een maand over de datum was, oeps, de inhoud rook nog goed en smaakte redelijk. Ik gaf een beetje aan poes Boots, als zij het niet eet, eet ik het ook niet hihi. t Kattenvrouwtje vond het  prima te doen dus hatseflats door de room gingen twee geperste knoflook teentjes, peper, zout, tijm en wat geraspte kaas. Dat romige sausje goot ik over de koolrabi. Van een beschuitje maakte ik paneermeel en strooide dat erover voor een krokant dakje, ongeveer een half uur in de oven op 200 graden.  Lekker!

 

Tot slot ging vandaag de laatste lading granaatappelpitjes de vriezer in. Los invriezen op een bord en morgen kunnen ze zo in een bakje. 

 

Wat een heerlijkheid, hoezo sobere maand 😉

Liefs grandma.

4 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker die bonenburgers. Heerlijk hoe weinig geld creatief maakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik neem je zelfs mee naar de supermarkt gisteren 3 pakjes fairtadethee voor maar 2 euro! Normaliter denk ik niet nodig dus laat maar liggen nu dacht ik dat is heel veel thee voor 2 euro ook handig voor de woonkeuken en de tuinderij dus sla in :) Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt goed allemaal! Ook leuk, zo'n sobere maand. Je wordt er erg creatief van!

    BeantwoordenVerwijderen