donderdag 23 februari 2017

Dagdromen en nachtmerries

Ken je dat ? Dat je dagdromen, 's nachts nachtmerries worden ? Nee? Nou ik wel !

Ik droom over verhuizen, over een klein( er) huis, met een grote tuin. Grandpa droomt met me mee, helaas zijn zijn dromen iets anders dan de mijne :) Zo kwam grandpa met een ontwerp voor een huis - om-oud-in-te-worden , een ruime woonkamer annex woonkeuken, een slaapkamer en een badkamer op de begane grond evt een slaapkamer boven voor logees. Een huis grotendeels van hout. Mooi he! Inpandig wil hij dan een super grote garage voor twee auto's en een werkruimte, boven de garage een grote ruimte voor ikweetnietwat whaaaaaa daar gaat mijn idee van klein wonen. Ik lig daar dan wakker van he. Voor mij is een Tiny house  genoeg maar voor grandpa absoluut niet . Op een gegeven moment , zo rond een uurtje drie s 'nacht als ik nog geen oog heb dichtgedaan begint er iets te borrelen....ik wil dat niet...mopperdemopper...draaien en keren...ik wil gewoon een klein en natuurlijk huisje en niet traditioneel gebouwd en niet met veel techniek , gewoon eenvoudig én neutraal qua energie én liefst off the grid...en al helemaal geen grote garage voor twee auto's...als hij dat wel doet dan wil ik Portugese tegels op de vloeren met van die mooie kleuren !!! ...draaien en keren....mopperdemopper. In deze wakende nachtmerrie sta ik voor grandpa met mijn handen in mijn zij, dit allemaal tegen hem te foeteren, zeer aangedaan ende boos. De arme man ligt , zich van geen kwaad bewust, heerlijk naast me te slapen. Op een gegeven moment wordt hij dan wakker "huh wat is er ? " waarop ik hem toe brom "dat nieuwe huis gaat voorlopig in de vriezer! " "hmmmm ja hoor lieverd" . Hij neemt me dan in zijn armen, zo lepeltje lepeltje en slaapt weer in. Na een tijdje hoor ik hem puf geluidjes maken in mijn oor, wat zeg ik mijn haar wappert ervan! Zuchtend sta ik op en val in een van 5 logeerbedden uiteindelijk in slaap...okee ik ben om, een huis groot genoeg met zeker twee logeerkamers ...voor dit soort gevallen :)

Zo ga ik met de zaken op de loop. Overdag is een vakantie, deze zomer, naar Denemarken met de kinderen en kleinkinderen helemaal leuk en spannend en geweldig en avontuurlijk maar s'nachts droom ik over kleine kindjes die een wandelingetje in hun eentje gaan maken en dat soort akeligheid.

Overdag droom ik over verhuizen naar een warm land en daar iets nieuws opbouwen ( helemaal off the grid natuurlijk) s'nachts wordt dat mijn nachtmerrie, ik wil helemaal niet verhuizen gewoon in mijn eigenste huis blijven wonen. Gedoe , zucht.


Afbeeldingsresultaat voor piekeren s nachts

Voorlopig gaan we dus niet verhuizen en heerlijk in de zomer op vakantie ozo :)

Verder gaat het goed hoor. Ik ben druk met ideeën voor de tuin, kook met fijne nieuwe recepten, eten we de vriezer leeg, werk ik buiten de deur, geniet van de vrije dagen en oh ik heb een nieuwe serie tuin-youtoebjes gevonden, heel leuk. Morag leert je van alles over haar permacultuurtuin en geeft veel DIY ideeën o.a. hoe je bijenwas doeken kunt maken op een heel eenvoudige manier en nog veel meer. Heerlijk om naar te kijken op zo'n dag als vandaag.

liefs grandma.3 opmerkingen:

 1. Gelukkig is je dag-leven stukken beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha, ja herkenbaar! 's Avonds voor het slapen gaan geen 'zware' gesprekken, want dan ga ik er 's nachts ook mee op de loop:-))
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig zijn het nog dromen, ik hoop dat de realiteit jou kant op komt. Groet El

  BeantwoordenVerwijderen