woensdag 1 november 2017

Onbetaald verlof , hoe zit dat met de financiën .

Veel mensen vragen zich af of het financiël uit kan, zo’n heel jaar zonder inkomen. Het vergt wel wat voorbereiding ( lees sparen 😏) en ik ben in de gelukkige positie dat grandpa ook werkt. De afgelopen jaren heb ik veel gespaard, ik wilde mijn jaarsalaris als buffer, dat is gelukt. Met mijn buffer ( elke maand schrijf ik 200 euro over) en het salaris van grandpa komen we prima rond. Natuurlijk missen we mijn salaris en moeten we echt geen gekke dingen doen. In januari gaan we per maand nog eens 200 euro op achteruit, een grote klant van grandpa zal minder diensten afnemen, dan zal ik mijn buffer ook echt moeten aanspreken. Maar he, we kunnen heel zuinig leven ☺️ . We kunnen van 1700 euro in de maand aardig rondkomen. Onze vaste lasten zijn niet zo hoog , we hebben lage hypotheeklasten en onze energielasten zijn door de zonnepanelen en de houtkachel ook laag. De groentetuin voorziet ons nog van boerenkool, prei, aardpeer en rode kool. De kelder is aardig gevuld, t komt goed. 
Vanaf deze maand pinnen we 250 euro voor de boodschappen , eens zien of we daar alle huishoudelijke boodschappen van kunnen halen , incl diervoeding natuurlijk .

Daarnaast moest er een en ander geregeld worden op t werk. Bij onbetaald verlof hou je wel baangarantie maar in principe geen werkplekgarantie. Als kadootje kreeg ik echter ook een schriftelijke toezegging van werkplekgarantie. Mijn pensioenpremie wordt niet doorbetaald, ik betaal daar nu zelf ook niets voor , dat is werkelijk te duur. Beetje jammer maar geen ramp. Vanuit het pensioenfonds gaven ze me wel het advies om het formulier “ bescherming bij verlof en werkeloosheid “ in te vullen. Dat is allemaal geregeld.
Ik hou jullie op de hoogte van ons vlijtige zuinige leven. 

Liefs grandma.

Ps jaja geen gekke dingen...camper gekocht enzoooo 😳

4 opmerkingen:

 1. Misschien ga je nog meer zelf doen, repareren en maken, nu je vrije tijd hebt. Dat scheelt ook weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt hoor. En ruilen he, maak ik je huis schoon en hier is mijn boodschappenlijstje 🙄

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 2. Misschien ga je nog meer zelf doen, repareren en maken, nu je vrije tijd hebt.


  แคมฟรอก

  BeantwoordenVerwijderen