zaterdag 23 februari 2019

Homemade: jam en walnoten op honing

Afgelopen week reed ik voor de laatste keer naar Zutphen om dochterlief te helpen, het was weer gezellig. Het gaat erg goed met haar en ze mag eigenlijk alles weer doen, hoe fijn is dat!
Donderdagavond reed ik op huus-an , zodra ik de N34 , oftewel de Hunebed Highway oprij weet ik dat ik bijna thuis ben :)

Afbeeldingsresultaat voor hunebed highway


Vrijdag is onze marktdag, we haalden brood, pesto en fetakaas. We reden ook naar Hoogeveen om nieuwe stenen voor de oprit uit te zoeken. De bestrating bij ons huis is zodanig verzakt dat het opnieuw gelegd moet worden. Bij de achterdeur liggen oude waaltjes en we wilden voor de oprit stenen in dezelfde kleur ipv de betonklinkers die er daar nu liggen. Missie geslaagd. In april gaat het gebeuren.

Ik was bijna door de jam voorraad dus was het tijd om nieuwe te maken. Bij de lidl kocht ik een grote zak met rood fruit (diepvries) en daar maakte ik 4 potten jam van. De keuken rook naar een dag in de zomer. Ik gebruikte confitura als geleermiddel.

Afbeeldingsresultaat voor vegan jammaker

Bij lidl hadden ze afgelopen week de walnoten in de aanbieding, dat kwam goed uit want ik had nog sterk versuikerde honing staan en mensenlief, walnoten en honing is een zeer goede combinatie! De honing verwarmde ik, au-bain-marie op een lage temperatuur, zodat ze weer vloeibaar werd.
Ik verdeelde de inhoud van 2 zakken walnoten over 7 potjes en overgoot deze met de honing.  Je kan de walnoten-in-honing natuurlijk eerder eten maar na 3 maanden is de smaak het best, de honing smaakt dan notig en de noten zijn heerlijk zoet. Lekker door de yoghurt, appeltaart of over brie en dan in de oven. Zelf vind ik het heerlijk over een rodebietensalade met geitenkaas even onder de grille , tralallala !geniet van het mooie weer, liefs grandma2 opmerkingen:

  1. Ik wist niet dat je konfitura kon gebruiken als geleermiddel. Ik ga mijn man tippen want die maakt altijd graag zelf jam.

    BeantwoordenVerwijderen