zondag 10 februari 2019

verjaardagen, imkercafé en het ruilen van voedsel.Vorige week vierden we de verjaardag van kleindochter uit Zutphen, gisteren de verjaardag van jongste dochter en aankomende week is deze oma jarig, een drukke gezelligheid zeg maar. We rijden wat af.

Afgelopen week hadden we ook voor het eerst dit jaar weer het Imkercafé, dit wordt gegeven door de bijenvereniging waar vriendin en ik lid van zijn. Eén keer per maand is er dan een lezing , een gast spreker, een workshop o.i.d. Rob van Hernen vertelde deze avond over het korf-imkeren, bijzonder interessant. Korf-imkeren , het woord zegt het al, is bijen houden in een korf en niet in een kast. Het is een heel  natuurlijke manier van imkeren. Bij Rob gaat het niet zozeer om de honnig als wel om de bijen zelf, hij 'oogst' de zwermen. Vriendin en ik hebben allebei kunststofkasten en het lijkt ons erg leuk om in de toekomst te experimenteren met korven. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?

Een manier om voedsel verspilling tegen te  gaan is het ruilen. Buurvrouw en ik ruilen in de zomermaanden heel wat af. Aardbeien worden geruild met komkommers, bonen met een kropje sla , zij geven de kipjes eten en water als wij erop zijn met de camper en in ruil daarvoor eten ze de eitjes en wordt onze moestuin een pluktuin :)

Vriendin en ik ruilen op een andere manier, ik rijd ons overal naartoe met de auto en zij deelt wat ze teveel krijgt van de voedselbank, afgelopen week had ze 6 ! rode kolen bijvoorbeeld. Hartstikke leuk zoiets.

Afbeeldingsresultaat voor voedsel ruilen

liefs grandma.

ps de bijenwasdoeken zijn te koop in het winkeltje.

3 opmerkingen:

  1. Alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wat leuk als je elkaar zo kunt helpen. Voedsel wordt hier niet zo veel geruild, maar wel vaak kinderkleding en speelgoed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier wordt ook regelmatig geruild,zeker in de zomer. Al vast gefeliciteerd met je verjaardag

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat grappig, een imkercafé. Ik wist niet dat zoiets bestond.

    BeantwoordenVerwijderen