donderdag 21 november 2019

een vrije dag

Gisteren had ik een vrije dag. Uitgeroosterd i.v.m. teveel plusuren. Wat een kadootje zomaar een extra dag voor mezelf. Grandpa en schoonzoon vertrokken gistermorgen om 4.15 naar Rotterdam voor een gezamenlijke klus. Normaal gesproken sta ik dan een uurtje later op. Ik laat dan de hond uit, ontbijt en vertrek om 6.30 naar mijn werk, gisterochtend kon ik me nog eens lekker  omdraaien en wat uitslapen. Na een uitgebreid ontbijt werd de hond uitgelaten, het was zo prachtig met de mist.
We waren zeker anderhalf uur onderweg. Heerlijk.

Na t wandelen deed ik huishoudelijke karweitjes, bekeek wat you tube filmpjes, deed een dutje en bedacht me toen dat er nog een oude broodbakmachine in de kelder stond. Deze broodbakmachine had ik ooit eens van een schoonzus gekregen, zo eentje met 2 bakjes ( onhandig eigenlijk). In de kelder lag ook nog een zakje broodbakmix. Natuurlijk zat er geen gebruiksaanwijzing of receptenboekje meer bij de machine dus verdeelde ik de mix (500 gram) gewoon over beide bakjes en zette de machine aan. Wonderlijk genoeg deed het ding het nog en hadden we eind van de middag 2 kleine broodjes. Ze waren bijzonder lastig om uit de vorm te halen de mengschroef liet namelijk niet los, de volgende keer zal ik deze eerst goed invetten en dan nog een poging wagen.

In de koelkast stond een bakje met champignons, er lag een half kropje andijvie en een halve paprika. Hops even roerbakken met een uitje en een teentje knoflook, soba noedels erbij en wat pindasaus met vegetarische stukjes van t een of ander, alles makkelijk op een vrije dag.

s' Avonds hadden we nog een verjaardagsfeestje van een jarige schoonzus en toen was warempel de dag weer voorbij :)

liefs grandma.5 opmerkingen:

 1. Je kunt ook in de gaten houden wanneer de broodbakmachine klaar is met kneden en dan de menger eruit halen voor hij gaat laten rijzen en bakken. Heb je ook geen gat in je brood.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Elke keer als ik je blog lees denk ik zal ik t zeggen...hierbij mijn vraag heb je bewust gekozen voor die donkere achtergrond? Ik lees blogs op mijn mobiel en het is altijd moeilijk om jouw blog te lezen. ‘S morgens en ‘s avonds sla ik over want dan lukt t echt niet. Dus lees alleen de verhalen als ze in de middag in mijn leeslijst opduiken. Weet niet of t op een computer beter leesbaar is....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb deze vraag al eens eerder gehad maar het lukt me niet om de mobiele versie lichter te krijgen. Als je even doorscrold naar beneden dan staat daar onder homepage ..internetversie weergeven.. als je daarop klikt heb je dus de lichte versie 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt als een aangename en mooie dag. Ik merk ook dat als ik wat ruimte voel, ik ideeën krijg om iets te gaan doen. Zoals jij met je broodbakmachine.

  BeantwoordenVerwijderen